4 asmenims reikės:
sriubai:
1 raudono svogūno,
1 skiltelės česnako,
2 cm šviežio imbiero (nykščio dydžio),
1 mango vaisiaus,
2 morkų,
1 nedidelio žiedinio kopūsto,
2 arb. š. kario,
200 ml kokosų pieno,
2 žiupsnelių tarkuotos citrinos žievelės,
1 litro daržovių sultinio,
mažo žiupsnelio čili paprikų dribsnių (galima pasigaminti sutrynus čili paprikos ankštį),
2 valg. š. šviežių kapotų mėtų,
druskos;
skrebučiams:
6 riekelių šviesios duonos,
druskos,
alyvuogių aliejaus kepimui.
Svogūną, česnaką, imbierą, mango vaisių ir morkas supjaustykite stambiai. Žiedinį kopūstą padalinkite į smulkesnius žiedynus.
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite susmulkintus svogūną, česnaką bei imbierą, kol suminkštės. Tada sudėkite mangų ir morkų gabalėlius, maišant suberkite kario miltelius. Trumpai pakepinkite ir supilkite kokosų pieną bei daržovių sultinį, įberkite tarkuotos citrinų žievelės ir palikite troškintis ant mažos ugnies 15 min.
Sriubą sutrinkite, įberkite mažą žiupsnelį čili paprikos dribsnių. Sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą ir dar palikite troškintis 15 min. Retkarčiais pamaišykite.
Kol sriuba verda, pasigaminkite duonos skrebučių. Supjaustykite dideliais kubeliais baltos duonos riekes. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame trumpai pakepinkite duonos kubelius, apibarstykite trupučiu druskos pagal skonį.
Išvirusią sriubą pilkite į dubenėlius, ant viršaus berkite saujelę skrebučių, susmulkintų šviežių mėtų ir čili paprikos dribsnių, jei mėgstate aštriai.
Patarimai:
Čili dribsnių galite pasigaminti tiesiog sutrynę džiovintas čili paprikų ankštis.
Šventiniam stalui sriubą patiekti galite su karamelizuotomis moliūgų sėklomis: 3 valg. š. moliūgų sėklų ir 1 valg. š. nerafinuoto cukraus pakepinkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol cukrus ištirps ir padengs moliūgų sėklas.
Receptas iš www.lebensbaum.com