Reikės (dviem porcijom):
200 g grikių ir saldžiųjų bulvių makaronų be glitimo,
apie 150 g gabaliuko pjaustomo tofu,
1/2 brokolio,
1 saujos spindulinių pupuolių daigų (jeigu turite),
sojų padažo SHOYU,
2 valg. š. švelniai paskrudintų sezamų sėklų,
gabalėlio šviežio imbiero,
2-3 skiltelių česnako,
1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos,
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
lydyto sviesto ghee arba aliejaus kepimui.
Keptuvėje pakepinti kubeliais pjaustytą tofu, baigiant kepti apšlakstyti shoyu padažu (turint laiko galima tofu prieš kepant pamarinuoti su šiuo sojų padažu, česnaku ir mėgstamais prieskoniais). Iškepusį tofu atidėti.
Brokolį supjaustyti ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2 minutes ir perlieti šaltu vandeniu.
Keptuvėje šiek tiek pakepti tarkuotą imbierą, traiškytą česnaką ir paprikų miltelius. Kai prieskoniai pakvips, sudėti pupuolių daigus, brokolius ir viską maišant pakepti. Tada dėti išvirtus makaronus, viską apšlakstyti sojų padažu ir išmaišyti. Galiausiai sudėti keptą tofu ir viską apibarstyti sezamų sėklomis. Skanaus!
Recepto autorė Irena Laužaitytė.