Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

Gražgarsčių, jaunų burokėlių ir žaliavalgiško anakardžių sūrio salotos

Šios salotos dėl savo įvairiaspalviškumo labai tinka svečiams nustebinti ar savo mielus bei brangius žmones pamaloninti. Tikra stalo puošmena garantuota. Skonis taip pat išskirtinis.

Reikės:
saujos gražgarsčių lapų,
kelių saujų paprastų (neintensyvaus skonio) salotų,
geros saujos jaunų burokėlių lapelių,
1 vidutinio ar kelių mažų jaunų burokėlių (šaknies),
1 valg. š. natūralaus obuolių acto (reikalingas nefiltruotas, žemo rūgštingumo),
1 valg. š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
1 valg. š. citrinos sulčių,
veganiško/žaliavalgiško anakardžių sūrio su laiškiniais česnakais ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais – šių salotų išskirtinumas ir netikėtumas (kaip pasigaminti, skaitykite ČIA).

Išklokite lėkštę plėšytais salotų lapais, barstykite jaunų burokėlių lapeliais ir gražgarstėm, dėkite skridinėliais pjaustytą burokėlio šaknį ir paskaninkite ką tik pasigamintu anakardžių sūrio kąsneliais. Suplakite padažą iš alyvuogių aliejaus, natūralaus obuolių acto ir citrinos sulčių. Jei turite laiko, jame galima kelias valandas ar per naktį pamarinuoti skridinėliais pjaustytus burokėlius, jei laiko nėra – tiesiog pašlakstykite salotas padažu prieš patiekiant.

Šių salotų variacija galėtų būti: papildomai barstyti graikiškais riešutais ir/arba apelsino gabaliukais.

Receptas iš tinklaraščio „every special day”.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui