„Mes sukūrėme nuostabų veganišką suvožtinį su duonvaisiu, kuris primena plėšytą kiaulieną, pagardintą šitakio grybų ir tofu padažu – Azijos skonių sprogimas!“ – Dave ir Steve iš „The Happy Pear“.
Porcijos: 2-3
Gaminimo laikas: 20 min.
Ingredientai
Duonvaisio suvožtiniui:
1 stiklainio „Clearspring“ ekologiško duonvaisio gabalėlių
1 valg. š. „Clearspring“ ekologiškos sojų ir rudųjų ryžių miso pastos – nepasterizuotos
2 valg. š. „Clearspring“ ekologiško japoniško Tamari sojų padažo
2 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. ekologiško sezamų aliejaus
Tofu padažui:
1 pak. „Clearspring“ ekologiško japoniško šilkinio tofu
1 valg. š. ekologiško sezamų aliejaus
4-5 „Clearspring“ ekologiškų japoniškų šitakio grybų – išmirkytų šiltame vandenyje
2 valg. š. „Clearspring“ ekologiško tiršto kokosų kremo
Įdarui:
agurkų griežinėlių
2-3 riekelių „Clearspring“ ekologiško japoniško imbiero sušiams
1 pak. „Clearspring“ ekologiškų jūros daržovių traškučių „Seaveg crispies“
Gaminimas:
1. Nusausinkite duonvaisį ir suplėšykite jį rankomis į nedidelius gabalėlius. Į didelę keptuvę ant vidutinės kaitros įpilkite 1 valg. š. sezamų aliejaus, sudėkite suplėšytą duonvaisį, kepkite maišydami kelias minutes. Į dubenį dėkite 2 valg. š. Tamari sojų padažo, 1 valg. š. miso, 2 valg. š. klevų sirupo ir sumaišykite. Pilkite padažą ant duonvaisio ir kepkite dar 3 min. arba kol vanduo iš duonvaisio išgaruos. Sudėkite į dubenį (keptuvės dar reikės vėliau).
2. Griežinėliais supjaustykite išmirkytus šitakio grybus. Į kitą keptuvę ant vidutinės ugnies įpilkite 1 valg. š. sezamų aliejaus, sudėkite grybus ir kepkite keletą minučių. Nusunkite skystį nuo tofu. Rankomis į keptuvę smulkinkite tofu ir maišykite. Įdėkite 2 valg. š. kokosų kremo ir 2 valg. š. Tamari sojų padažo. Išjunkite kaitrą, iš keptuvės viską perkelkite į kitą indą ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Leiskite padažui atvėsti.
3. Dabar galime surinkti suvožtinį! Keptuvėje, kurioje kepėte duonvaisį, kelias minutes apkepkite perpjautą bandelę. Ant bandelės tepkite kreminį padažą, uždėkite jūros daržovių lapelį. Rankomis gausiai uždėkite duonvaisio, tada dėkite imbiero ir agurkų. Uždėkite dar šiek tiek daugiau padažo, bandelę ir galite valgyti.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „The Happy Pear“ iš Airijos.