Braškių salotos su kokoso drožlėmis ir citrusinių vaisių padažu

Braškių salotos su kokoso drožlėmis ir citrusinių vaisių padažu

Braškių salotos su kokoso drožlėmis ir citrusinių vaisių padažu

4 asmenims

Reikės:
1 saujos špinatų
2 saujų salotų mišinio
1 prinokusio avokado
½ vidutinio dydžio raudonojo svogūno
150 g braškių
100 g pekaninių karijų riešutų
50 g kokosų drožlių
3 v. š. sojų padažo
2 v. š. klevų sirupo
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
1 v. š. aliejaus
žiupsnelio druskos

Padažui:
½ apelsino sulčių
½ laimo sulčių
1 a. š. garstyčių
1 v. š. klevų sirupo
žiupsnelio druskos
3 v. š. alyvuogių aliejaus

1. Į kokosų drožles įpilkite sojų padažo, klevų sirupo, aliejaus, paprikos miltelių ir druskos. Kepkite iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje 6 minutes, tada atvėsinkite.
2. Paskrudinkite pekaninių karijų riešutus iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
3. Į dubenį sudėkite špinatus, salotų mišinį, griežinėliais pjaustytą avokadą, svogūną, braškių gabalėlius, paruoštas kokosų drožles ir pekano riešutus.
4. Paruoškite padažą. Sumaišykite apelsino ir laimo sultis, klevų sirupą, garstyčias ir druską. Maišydami supilkite alyvuogių aliejų. Paruoštą padažą pilkite ant salotų.

Receptas iš žurnalo „Pie Galda“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui