Avižinių dribsnių ir daigintų spindulinių pupuolių kepsneliai

Avižinių dribsnių ir daigintų spindulinių pupuolių kepsneliai

Avižinių dribsnių ir daigintų spindulinių pupuolių kepsneliai

Recepto autorė Jelena: „Prieš kelias dienas pamačiau vieną receptą iš daigintų mung dalo pupelių (dar vadinamos spindulinėmis pupuolėmis), labai norėjau jį išbandyti, todėl nedvejodama užmerkiau pupeles daiginimui. Daiginti šias pupeles labai lengva: užmerkiau 4 val., tada perploviau, įdėjau į didesnį indą, viršų uždengiau šlapiu popieriniu rankšluoščiu ir palikau per naktį daigintis. Ryte perploviau ir dar palikau pasidaiginti iki pietų, kol reikėjo gaminti. Tada prisiminiau, kad liko nuo pusryčių avižinės košės ir „gimė“ štai šis receptas.“

Reikės:
200-250 g daigintų spindulinių pupuolių,
100-130 g (svoris nevirtų) vidutinio dydžio avižinių dribsnių (gali būti jau išvirta košė arba galima užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti),
1 kiaušinio (veganams galima pakeisti maltų linų sėmenų „kiaušiniu“: 1 valg. š. traiškytų linų sėmenų užpilti 3 valg. š. vandens ir leisti pastovėti 5-10 min.),
3 valg. š. šviesių speltos miltų (galite keisti kitais),
druskos, pipirų pagal skonį,
1 nedidelio svogūno,
1-2 skiltelių česnako,
1-2 arb. š. raudonojo kario,
1 arb. š. maltos paprikos,
petražolių, krapų.

Salotoms:
pomidorų,
agurkų,
avokado,
saulėje džiovintų pomidorų, išmirkytų aliejuje,
svogūnų laiškų,
krapų,
druskos, pipirų,
1 valg. š. citrinos sulčių,
aliejaus.

Daigintas spindulines pupuoles, svogūną, česnaką sumalame kombainu „S“ formos peiliu (jeigu neturite, tiesiog sumalkite mėsmale kartu su svogūnu ir avižine koše). Dedame avižinę košę, kiaušinį, prieskonius, žalumynus, miltus ir viską dar kelis kartus prasukame virtuviniu kombainu. Šlapiomis rankomis formuojame kepsnelius, kepame iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės. Patiekiame su salotomis. Skanaus!

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui