4 porcijos | Paruošimo laikas: 15 min. | Gaminimo laikas: 40 min.
Reikės:
20 vnt. „Moving Mountains“ augalinės mėsos kukulių
1 v. š. aliejaus kepimui
3 česnako skiltelių (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
3 šalotinių svogūnų (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
50 g imbiero (nulupto ir smulkiai supjaustyto)
3 lazdelių citrinžolės (nuluptos, sutrintos peilio rankena ir susmulkintos)
1/4 raudonojo čili pipiro (be sėklų, smulkiai supjaustyto)
350 g daržovių sultinio
200 g vandens
1 v. š. klevų sirupo
1/2 v. š. sojų padažo
1/2 v. š. ryžių miltų arba kukurūzų krakmolo
1 žaliosios citrinos
300 g ryžių sušiams
1 a. š. kepimo aliejaus
160 g brokolių (stambiai supjaustytų)
1 v. š. sojų padažo
2 svogūnų (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
1/2 vnt. raudono čili pipiro (be sėklų, smulkiai supjaustyto)
1 v. š. keptų svogūnų
Agurkų salotoms:
1 agurko (supjaustyto 2 cm gabalėliais)
1 v. š. sojų padažo
2 a. š. sezamų aliejaus
1 a. š. ryžių vyno arba obuolių sidro acto
2 a. š. sezamų sėklų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160-180°C temperatūros.
2. Pagaminkite tirštą padažą. Vidutinio dydžio keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite smulkintą česnaką, šalotinius svogūnus, imbierą, citrinžolę, čili pipirą. Nuolat maišydami patroškinkite apie 3 minutes.
3. Sumažinkite kaitrą ir įpilkite vandens, jei pastebėsite, kad padažas pradeda ruduoti. Tuomet supilkite sultinį, klevų sirupą ir sojų padažą. Viską užvirkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
4. Paruoškite augalinės mėsos kukulius. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite orkaitėje 10 minučių, kol šiek tiek paruduos.
5. Pagaminkite agurkų salotas. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų ir actą. Suberkite agurkus, gerai išmaišykite ir apibarstykite sezamų sėklomis.
6. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kepimo aliejų. Suberkite brokolius ir kepkite kartais krestelėdami keptuvę 2-3 minutes, kol jie paruduos. Įpilkite sojų padažo ir sumaišykite mediniu šaukštu.
7. Tirštą padažą perkoškite ir supilkite atgal į keptuvę. 2 šaukštus padažo įpilkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su ryžių miltais arba kukurūzų krakmolu, kol išnyks visi gumulėliai. Įpilkite šį tirštą padažą atgal į keptuvę ir viską gerai išmaišykite.
8. Orkaitėje apkepusius augalinės mėsos kukulius dėkite į keptuvę su padažu ir patroškinkite 5 minutes arba šiek tiek ilgiau, jei manysite, kad padažas dar nepakankamai tirštas. Nuolat maišykite. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, klevų sirupu ar sojų padažu.
9. Metas serviruoti. Virtus ryžius padalinkite į 4 dubenėlius. Ant jų dėkite apkeptus brokolius, augalinės mėsos kukulius ir kepintus svogūnus. Šalia patiekite agurkų salotas.
„Moving Mountains“ receptas.