„Bauck Hof“ biodinaminiai (demeter) speltų miltai. Sudėtyje 83% pilno grūdo speltų (stambiausios dalelės išimamos). Duonai, bandelėms, pyragams, picos tešlai, tortų pagrindams, sausainiams, paplotėliams, padažams. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Turi mažai riebalų ir labai mažai druskos.
Dėmesio! Speltų miltai turi šiek tiek kitokias kepimo ir virimo savybes nei kviečių miltai, todėl receptai turi būti pritaikyti.
Popierinė pakuotė.
Speltos (lot. Triticum spelta). Lukštiniai kviečiai. Tai senovinė kviečių rūšis, auginta dar senovės Egipte ir Romoje. Dėl savo sandaros labai atspari ligoms, sausroms ir kenkėjams. Paprastai turi daugiau vitaminų ir mikroelementų nei įprasti kviečiai. Speltos tinka dietinei ir mažų vaikų mitybai, kaip maistingas produktas sergantiems ar norintiems greitai atgauti jėgas.
Glitimo speltose yra panašiai kaip ir paprastuose kviečiuose, tačiau jo struktūra kitokia. Tyrimai rodo, kad speltų glitimas nesukelia alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui. Grūduose esančios maistingosios medžiagos lengvai ir greitai įsisavinamos organizmo, todėl, skirtingai nuo kitų kviečių, nedidina nutukimo rizikos, bet padeda sureguliuoti svorį.
„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: biodinaminiai speltų miltai.
Maistinė vertė (100 g) - 1475 kJ/348 kcal: riebalų 2.1 g (iš jų sočiųjų 0.4 g), angliavandenių 68 g (iš jų cukrų 1.6 g), skaidulinių medžiagų 5.1 g, baltymų 12 g, druskos <0.01g.