„Lebensbaum“ ekologiškas maltas cinamonas. Tai Ceilono ir Cassia cinamono mišinys – aromatingas, saldus ir šiltas. Tinka gardinti vaisius, kepinius, punšą, čatnį ir kitus patiekalus.
Be dirbtinių kvapiųjų medžiagų.
Griežta kokybės kontrolė. Sąžininga partnerystė.
Tausojantis gamybos būdas. Perdirbama aromatą sauganti pakuotė.
Cinamonas būna labai įvairių rūšių. Ceilono cinamonas (lot. Cinnamomum verum) iš jų išsiskiria švelniu skoniu ir maža prieštaringai vertinamos medžiagos – kumarino – koncentracija. Cinamonas labai vertinamas alternatyviose medicinose, ypač ajurvedoje ir Tibeto medicinoje.
Nacionalinio Senėjimo instituto (National Institute on Aging), kuris įeina į JAV Nacionalinių sveikatos institutų sistemą (National Institutes of Health, NIH), duomenimis cinamonas pagal antioksidantų kiekį patenką į daugiausiai antioksidantų turinčių produktų sąrašą.
Daugiau apie cinamoną sulieknek.lt:
- Cinamonas - mažina potraukį saldumynams ir miltiniams patiekalams
- Kaip sumažinti cukraus kiekį racione, bet išsaugoti kavos gėrimo malonumą?
- Cinamonas kavoje, vietoje cukraus ar grietinėlės
- Cinamono arbata - padeda mesti svorį
Taip pat apie cinamoną (angliškai):
- Cinnamon spice nutrition facts
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Lebensbaum“ – Gyvybės medis, taip išvertus skambėtų įmonės pavadinimas. Įvaizdis atitinka turinį: gamintojas patikimas, jautrus vartotojui ir gamtai, išlaikęs tikrą ekologisto aistrą, nors verslas jau įgavęs ir svorio, ir masto. Šiandieninis įmonės savininkas Ulrich Walter 1979 metais nedideliame Šiaurės Vokietijos miestelyje atidarė ekologiškų prekių parduotuvę. Daug tokių atsidarė tokiu metu, ypač Vokietijoje, ir prekiavo tuo, ką rado rinkoje. Ponas Walteris suprato, kad to nepakanka, ir jis ėmėsi pats ieškoti, kaip gauti tokios kokybės prekių, kokių jis norėjo. Taip krautuvininkas tapo kokybiškos ekologiškos arbatos, kavos ir prieskonių verslo savininku.
Vokiečių gamintojas „Lebensbaum“ savo produktams naudoja aukščiausios rūšies 100% ekologiškas žaliavas. Jų pasiekiami rodikliai, kaip taisyklė, viršija standartinius ekologiškumo reikalavimus ir atitinka gerokai išrankesnius Demeter, Naturland ir Bioland standartus. Ekologinė ir ypač biodinaminė žemdirbystė nestimuliuoja augalo augimo cheminėmis priemonėmis. Vietoj to čia stiprinamas paties augalo gyvybingumas, skiriant dėmesį sveikam dirvožemiui, švariai aplinkai, augalų auginimui pavėsyje – t.y. ekosistemoje.
„Lebensbaum“ laikosi „grynumo“ principo: jokių aromatinių priedų, jokių skonio stipriklių, jokių maisto priedų. Vietoj to didžiausias dėmesys skiriamas natūraliems, intensyvaus skonio ingredientams, kuriuos perka tiesiogiai ten, kur jie užauginti. „Lebensbaum“ su augintojais sieja aistra ekologinei žemdirbystei ir noras tausoti supančią aplinką.
Sudedamosios dalys: Ceilono cinamonas*, Cassia cinamonas*.
* - iš ekologinių ūkių.
Gali būti garstyčių ir salierų pėdsakų.