Ekologiškas juodasis šokoladas „Ombar“ su 72% kakavos. Saldintas kokosų cukrumi. Be glitimo. Be pieno produktų. „Ombar“ šokoladams gaminti kakavos pupelės, užaugintos Ekvadore, yra apdorotos žemoje temperatūroje ir išlaikiusios naudingas medžiagas. Turi daug mangano. Tinka veganams.
Su veikliaisiais mikroorganizmais (Live Cultures; Lactobacillus acidophilus laktobakterijomis).
Kokosų cukrus – nerafinuotas, gaminamas iš kokoso palmių žiedų nektaro, jį išgarinus kaitinant virš ugnies. Jo negalima priskirti „žaliems“ maistams dėl kaitinimo, tad „Ombar“ šokoladai nėra 100% „žali“ (apskritai, termiškai neapdorotų saldiklių, išskyrus medų, neegzistuoja).
„Ombar“ veganiški šokoladai gaminami iš geriausios Ekvadoro kakavos. Tobulo ir švelnaus skonio ekologiški, žaliavalgiški šokoladai pagaminti Jungtinėje Karalystėje.
Sudedamosios dalys: kakavos masė*, kakavos sviestas*, kokosų cukrus*, Lactobacillus acidophilus bakterijos.
* - iš ekologinių ūkių.
Sudėtyje gali būti riešutų ir sojų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 2420 kJ/ 583 kcal: riebalų 44 g (iš jų sočiųjų 27 g), angliavandenių 43 g (iš jų cukrų 25 g), baltymų 9.3 g, druskos 0.1 g, mangano 1.3 mg (65% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam).
Manganas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą bei normalią kaulų būklę. Jis yra svarbus jungiamojo audinio formavimuisi. Manganas padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.