Spelta (lot. Triticum spelta) kviečiai vieni seniausių grūdinių augalų. Speltų sausainiai pagaminti be pridėtinių aromatų, konservantų ir cheminių medžiagų. Trapūs ir gardūs, puikiai tinka praturtinti pusryčius ar kaip maistingas užkandis. Skaidulinių medžiagų šaltinis.
„Alce Nero“ – italų įmonė, dirbanti nuo 1978 metų, vienijanti daugiau nei tūkstantį ekologiškų ūkių Italijoje ir kitose šalyse. Logotipas – raitelis, keliaujantis priešinga kryptimi, nešantis žinią nepaisant sienų, kalbantis apie naują požiūrį. Taip ir įmonė nuo įkūrimo pradžios siekia išlaisvinti žemę nuo taršos, išsaugoti biologinę įvairovę, eiti prieš masinę gamybą.
„Alce Nero“ ekologiški makaronai, pomidorų tyrės, sausainiai su extra virgin alyvuogių aliejumi ir kiti Italija kvepiantys produktai. Pagrindiniai ingredientai yra iš geriausių Italijos žemės ūkio regionų, pvz., kietieji kviečiai auginami šešiuose pietų regionuose, pomidorai (pastoms ir padažams) auginami derlingose Emilia Romagna regiono žemėse.
„Alce Nero“ šviežius vaisius ir daržoves tiekia „Brio“ – viena svarbiausių Italijos įmonių, parduodančių ekologiškus vaisius ir daržoves. Ji buvo įkurta 1993 metais ir priklauso Verona provincijos ekologinio ūkininkavimo kooperatyvui „Cooperativa La Primavera“. „Brio“ asortimentą sudaro vietinių ekologinių ūkių išauginta produkcija. Kiekvienas ūkis įsikūręs skirtingoje Italijos vietoje – ten, kur tinkamiausias klimatas ir dirvožemis atitinkamai produkcijai išauginti. Didžiausias dėmesys skiriamas kokybės išsaugojimui. Siekiant įsitikinti, kad produktas yra saugus ir jame nėra cheminių medžiagų likučių, tyrimai atliekami du kartus – auginimo metu ir po derliaus nuėmimo.
Sudedamiosios dalys: speltos miltai* 38%, speltos dribsniai* 29%, cukranendrių cukrus*, extra virgin alyvuogių aliejus* 14%, ryžių sirupas*, tešlos kildinimo medžiagos (amonio karbonatas, natrio karbonatas), druska.
* - iš ekologinių žemės ūkių.
Sudėtyje gali būti kitų javų, kiaušinių, pieno, migdolų, lazdyno ir brazilinių riešutų bei sojų produktų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) - 1994 kJ/475 kcal: riebalai 16 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 3.6 g), angliavandeniai 66 g (iš kurių cukrų 19 g), skaidulinės medžiagos 5.2 g, baltymai 9.4 g, druska 0.78 g.