„Alce Nero“ ekologiški artišokai saulėgrąžų ir alyvuogių aliejuje – gurmaniškas produktas. Užauginti Italijos Apulijos regione.
Tobulai tinka salotoms gardinti, bet drąsiai eksperimentuokite ragaudami su pica, makaronais, kaip užkandį prie vyno ar garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Stiklainėlyje su užsukamu dangteliu.
„Alce Nero“ – italų įmonė, dirbanti nuo 1978 metų, vienijanti daugiau nei tūkstantį ekologiškų ūkių Italijoje ir kitose šalyse. Logotipas – raitelis, keliaujantis priešinga kryptimi, nešantis žinią nepaisant sienų, kalbantis apie naują požiūrį. Taip ir įmonė nuo įkūrimo pradžios siekia išlaisvinti žemę nuo taršos, išsaugoti biologinę įvairovę, eiti prieš masinę gamybą.
„Alce Nero“ ekologiški makaronai, pomidorų tyrės, sausainiai su extra virgin alyvuogių aliejumi ir kiti Italija kvepiantys produktai. Pagrindiniai ingredientai yra iš geriausių Italijos žemės ūkio regionų, pvz., kietieji kviečiai auginami šešiuose pietų regionuose, pomidorai (pastoms ir padažams) auginami derlingose Emilia Romagna regiono žemėse.
„Alce Nero“ šviežius vaisius ir daržoves tiekia „Brio“ – viena svarbiausių Italijos įmonių, parduodančių ekologiškus vaisius ir daržoves. Ji buvo įkurta 1993 metais ir priklauso Verona provincijos ekologinio ūkininkavimo kooperatyvui „Cooperativa La Primavera“. „Brio“ asortimentą sudaro vietinių ekologinių ūkių išauginta produkcija. Kiekvienas ūkis įsikūręs skirtingoje Italijos vietoje – ten, kur tinkamiausias klimatas ir dirvožemis atitinkamai produkcijai išauginti. Didžiausias dėmesys skiriamas kokybės išsaugojimui. Siekiant įsitikinti, kad produktas yra saugus ir jame nėra cheminių medžiagų likučių, tyrimai atliekami du kartus – auginimo metu ir po derliaus nuėmimo.
Sudedamosios dalys: pjaustyti artišokai* 60%, saulėgrąžų aliejus* 30%, extra vigin alyvuogių aliejus* 9%, petražolės*, česnakai*, citrinų sultys*, obuolių actas*, druska.
* - iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) – 575 kJ/173 kcal: riebalų 12 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 1.4 g), angliavandenių 4.3 g (iš jų cukrų 0.7 g), skaidulinių medžiagų 2.8 g, baltymų 1.5 g, druskos 1.1 g.