Vertinantiems gardžias, praktiškas dovanas - pristatome bendrą LIVIN ir tinklaraštininkės Bertos Garuckės - CUKRINIS AVINĖLIS projektą, kuriame rasite net 5 išskirtines dovanų idėjas, ką dovanoti artimiesiems. Idėja dovanoti makaronus – gal kiek netikėta, tačiau labai praktiška. Įteikę tokią dovaną galite būti tikri, kad ji nenuguls spintelės gale, o tikrai gana greitai bus panaudota.
Tinklaraštininkė „Cukrinis avinėlis“ paruošė net 5-ias itališkų „Alce Nero“ dovanų rinkinių idėjas, pasidalino, ne tik, kaip juos estetiškai supakuoti, bet ir ką gardaus pagaminti iš rinkinyje esančių produktų. Anot jos, šiems rinkiniams išskirtinumą suteikia „Alce Nero“ produktai – ekologiški aukščiausios kokybės ilgai žemoje temperatūroje džiovinami makaronai, kvapnių itališkų pomidorų tyrės, artišokai, pesto padažai, citrinų sultys ir kiti Italija kvepiantys ingredientai, kurie nepaliks abejingų bei leis mėgautis naujais, dar neatrastais skoniais. Straipsnyje rasite galimybę atsisiųsti visų receptų korteles, kurias atspausdinę, galėsite pridėti prie rinkinio.
5-ios itališkų „Alce Nero“ dovanų rinkinių idėjos
1. Visos šeimos šventinei vakarienei – makaronai su pesto padažu, artišokais ir kietuoju sūriu. Lengvas Italijos dvelksmas namuose!
INGREDIENTAI:
KAIP GAMINTI:
- 1. Įdėkite virti makaronus. Kol makaronai verda paruoškite sultinį.
- 2. Į didesnį indą supilkite sultinį, sudėkite pesto padažą, artišokus bei dalį tarkuoto kietojo sūrio.
- 3. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas padažas. Į puodą su padažu suberkite išvirtus makaronus. Pagardinkite citrinos sultimis ir baziliko lapeliais.
- 4. Užtarkuokite papildomai šiek tiek kietojo sūrio.
2. Vakarienė, kuri nustebins savo skoniu – nepaprastai gardūs, lengvai citrusiniai makaronai suteiks šventinės nuotaikos.
INGREDIENTAI:
KAIP GAMINTI:
- 1. Didesnėje keptuvėje apkepkite smulkintą česnaką alyvuogių aliejuje.
- 2. Supilkite paruoštą sultinį. Kai sultinys užvirs, įdėkite virti makaronus.
- 3. Išvirus makaronams neišpilkite sultinio, palikite jį drauge su makaronais. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, taip pat sudėkite tarkuotas citrinos žieveles, berkite sūrį ir gausiai apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Išmaišykite.
3. Šie makaronai sukurti vaikų nuotykiams virtuvėje – juos lengva pagaminti, skanu ragauti. Būtinai išbandyk ir trumpam pabūk tikru virtuvės šefu!
INGREDIENTAI:
KAIP GAMINTI:
- 1. Dėkite virti makaronus.
- 2. Kai makaronai išvirs, sumaišykite juos su pomidorų padažu, taip pat gausiai pabarstykite kietuoju sūriu ir papuoškite bazilikais.
4. Skirtingi raudonojo pesto, bazilikų bei pekaninės karijos riešutų poskoniai suteiks makaronams nepakartojamą Italijos žavesį.
INGREDIENTAI:
KAIP GAMINTI:
- 1. Dėkite virti makaronus.
- 2. Kai makaronai bus išvirę, sumaišykite juos su raudonuoju pesto padažu, bazilikais bei sauja pekaninės karijos riešutų.
- 3. Stambiau patarkuokite kietojo sūrio.
5. Išskirtinio skonio itališka vakarienė, kuri tikrai nepaliks abejingų – lengvai pagaminami ir nepaprastai skaniai ragaujama!
INGREDIENTAI:
KAIP GAMINTI:
- 1. Įdėkite virti makaronus. Kol makaronai verda, pasiruoškite padažą.
- 2. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką. Sudėkite vyšninius pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus bei įpilkite balzamiko actą. Kepkite kartas nuo karto pamaišydami apie 10 minučių, kol pomidorai suminkštės. Kepimo eigoje įpilkite šiek tiek vandens, kad padažas gautųsi skystesnis. Įdėkite bazilikų lapelius.
- 3. Sudėkite išvirusius makaronus ir išmaišykite.
Atsisiųsti visų receptų korteles čia:
► Fusilli makaronai su pesto padažu ir artišokais.
► Citrininiai vieno indo makaronai.
► Vaikiški makaronai su pomidoriniu padažu ir sūriu.
► Spagečiai su raudonuoju pesto padažu, pekaninės karijos riešutais ir bazilikais.
► Makaronai su balzamiko padažu ir saulėje džiovintais pomidorais.
Visus „Alce Nero“ produktus galite įsigyti LIVIN fizinėse arba internetinėje parduotuvėje.