Itališkos makaronų salotos su kreminiu pesto padažu
4 porcijoms reikės:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 200 g fusili makaronų
- 200 g mini mocarelos
- 100 g Alce Nero artišokų
- 80 g Alce Nero džiovintų pomidorų
- 150 g vyšninių pomidorų
- 1 žaliosios paprikos
- 1 raudonojo svogūno
- Saujelės petražolių
- 6 v.š. graikiško jogurto
- 5 a.š. Alce Nero Pesto padažo
- Citrinos sulčių
- Druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
- 1. Vištieną sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir mėgstamais prieskoniais.
- 2. Vištieną dėti į įkaitintą keptuvę ir apskrudinti po 3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažinti kaitrą iki minimalios, uždengti keptuvę dangčiu ir kepti dar 10 minučių. Iškepusiai vištienai leisti pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustyti juostelėmis. Kepant tokiu būdu vištiena bus itin sultinga, ne sausa.
- 3. Išvirti makaronus. Išvirusius, perlieti šaltu vandeniu.
- 4. Supjaustyti visus salotų priedus.
- 5. Padažo paruošimas: sumaišyti pesto, jogurtą, citrinos sultis, druską ir pipirus.
- 6. Į didelį dubenį sudėti makaronus. Ant viršaus išdėlioti visus priedus, užpilti padažu ir išmaišyti.
Recepto autorė: ANT MEDINĖS LENTELĖS