Itališkos makaronų salotos su kreminiu pesto padažu

Itališkos makaronų salotos su kreminiu pesto padažu

Itališkos makaronų salotos su kreminiu pesto padažu

4 porcijoms reikės:

  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 200 g fusili makaronų
  • 200 g mini mocarelos
  • 100 g Alce Nero artišokų
  • 80 g Alce Nero džiovintų pomidorų
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 1 žaliosios paprikos
  • 1 raudonojo svogūno
  • Saujelės petražolių
  • 6 v.š. graikiško jogurto
  • 5 a.š. Alce Nero Pesto padažo
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  1. 1. Vištieną sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir mėgstamais prieskoniais.
  2. 2. Vištieną dėti į įkaitintą keptuvę ir apskrudinti po 3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet sumažinti kaitrą iki minimalios, uždengti keptuvę dangčiu ir kepti dar 10 minučių. Iškepusiai vištienai leisti pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustyti juostelėmis. Kepant tokiu būdu vištiena bus itin sultinga, ne sausa.
  3. 3. Išvirti makaronus. Išvirusius, perlieti šaltu vandeniu. 
  4. 4. Supjaustyti visus salotų priedus.
  5. 5. Padažo paruošimas: sumaišyti pesto, jogurtą, citrinos sultis, druską ir pipirus. 
  6. 6. Į didelį dubenį sudėti makaronus. Ant viršaus išdėlioti visus priedus, užpilti padažu ir išmaišyti. 

Recepto autorė: ANT MEDINĖS LENTELĖS

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui