Ekologiški balti Basmati ryžiai (be priedų) puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui. Skanūs ir vieni: su sviestu ar aliejumi. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės.
Paruošimas: Virti apie 15 min. Viena dalis ryžių, dvi dalys vandens.
Baltieji ryžiai gaunami nuvalius rudųjų ryžių luobeles, sėlenas ir gemalus. Baltieji ryžiai labiausiai vertinami dėl energetinės vertės, lengvo virškinimo ir gero skonio.
Basmati ryžiai – tai subtilaus skonio ilgagrūdžiai ryžiai, tradiciškai auginami Himalajų priekalnėse. Išvirti jie yra birūs (ryžių birumas priklauso nuo rūšiai būdingo krakmolo).
Sudedamosios dalys: ekologiški balti Basmati ryžiai.
Sudėtyje gali būti glitimo pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) - 349 kcal / 1526 kJ: riebalų <1 g, angliavandenių 77.1 g (iš jų cukrų <1 g), baltymų 8.1 g, druskos 5 mg.