Ekologiška arbata KEIKO „Matcha Premium“. Matcha (mačia) yra į miltelius susmulkinta japoniška žalioji arbata, iš kurios su karštu vandeniu suplakamas nuostabus energetinis gėrimas.
Skirtingai nuo užplikomų arbatos lapelių, kai gaunamos tik vandenyje tirpstančios medžiagos, geriant matchą, gaunamos visos medžiagos 100%, taip pat ir riebaluose tirpstantys vitaminai bei veikliosios medžiagos.
Kofeino vienoje matcha porcijoje (2 g miltelių/100 ml vandens) yra 64 mg, kas yra daugiau nei žaliojoje arbatoje (20 mg), bet šiek tiek mažiau nei kavoje (80 mg).
KEIKO „Matcha Premium“ gaminama iš pirmojo skynimo arbatos, auginamos iki 90% šešėlyje. Taip augaluose pasigamina daug chlorofilo, taninų ir kofeino, bet mažai karčiųjų medžiagų. Nuskintus lapelius išgarinus, išdžiovinus ir sulaužius lapų audinys oro srovėje atskiriamas nuo lapo gyslelių. Tai būtina, gaminant tradicinę matchą, nes akmeniniuose malūnėliuose galima sumalti tik į dribsnius panašias lapo audinio daleles, vadinamas Tencha.
Žaliosios arbatos milteliai naudojami ne tik klasikiniam arbatos gėrimui ruošti, bet ir įvairiems kokteiliams (karštiems ir šaltiems), desertams, kepiniams gaminti. Jiems suteikia papildomo subtilaus skonio ir, žinoma, nuostabią žalią spalvą.
Kalbant apie matchą svarbiausia tai, kad ji yra itin stiprus natūralus antioksidantas - stipriausias iš visų žinomų. Jos gaminimas labai delikatus – malama lėtaeigiu granito malūnėliu, kuriuo pagaminama vos 30 g miltelių (t.y. viena dėžutė) per valandą. Šiame gėrime antioksidantų koncentracija itin didelė. Nenuostabu, kad plinta įvairūs receptai, kur matcha miltelių dedama mažiau.
Sužinokite daugiau:
- 30 MATCHA arbatos panaudojimo įdėjų virtuvėje.
- Daugiau apie KEIKO arbatas skaitykite (vokiškai ir angliškai) gamintojo puslapyje
Kaip teisingai paruošti Matcha arbatą:
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
KEIKO – aukščiausios kokybės autentiška japoniška žalioji arbata ir Matcha. Arbatos užaugintos pusiau šešėlyje ekologiniuose ūkiuose, pačiuose Japonijos pietuose. Tokios aukštos kokybės arbatos vertingos ne tik ypatingu skoniu. Svarbiausia, kad jose dėl ypatingai švelnaus apdorojimo būdo išlieka visos naudingos žaliosios arbatos savybės. KEIKO arbatos šviežios fasuojamos į sandarias pakuotes, kurios pritaikytos laikyti šaldytuve, o Matcha – šaldiklyje. Juk tik šviežia arbata išlaiko visas gerąsias savybes.
KEIKO – tai grupė subtilių arbatų, kurių skonis ir aromatas visiškai skirtingas, kaip ir lapelių skynimo laikas – Shincha, Tenko, Sencha, Bancha, Konacha, Genmaicha ir, žinoma, aukščiausios kokybės Matcha Premium bei specialiai kulinarijai skirti Matcha milteliai.
Sudedamosios dalys: ekologiška žalioji arbata.
Maistinė vertė (100 g) - 1304 kJ/312 kcal: riebalų 3.7 g (iš jų sočiųjų 1.3 g, mononesočiųjų 0.6 g, polinesočiųjų 1.8 g), angliavandenių 19.6 g (iš jų cukrų 0.7 g), baltymų 33.8 g, druskos 4 mg.