„Bauck Hof“ biodinaminiai pilno grūdo sorų dribsniai be glitimo (kontroliuojama glitimo garantija < 20 ppm glitimo). Puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Turi mažai sočiųjų riebalų ir labai mažai druskos.
Tinka ruošti košę, sausus pusryčius, kepsnelius ir kitus patiekalus. Nuo senų laikų žinoma, kad soros šildo, stiprina ir suteikia energijos. Ypač rekomenduojamos fiziškai aktyviems, sportuojantiems žmonėms.
Receptas. Sorų košė (2 asmenims): 100 g sorų dribsnių, 500 ml vandens, žiupsnelis druskos, žiupsnelis cinamono, žiupsnelis vanilės, 100 g grietinėlės, 1 šaukštas medaus.
Dribsnius maišant supilti į verdantį vandenį. Išjungti viryklę ir palikti košę 10 min. uždengtu dangčiu, kad išbrinktų. Į košę supilti grietinėlę, druską, cinamoną ir vanilę bei pasaldinti medumi. Košė bus puresnė, jei prieš tai grietinėlę išplaksite. Skaniausia košę valgyti su šviežiais sezoniniais vaisiais ir uogomis.
Atsiliepimai:
- Brigitos atsiliepimas
- Ramintos atsiliepimas ir košės receptas: „Užpylus verdančiu vandeniu reikia palaukti kelias minutes ir viskas, galima valgyti. Įsidėkite mėgstamų džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų ir turėsite puikius pusryčius.“
Skaitykite daugiau:
- (angliškai) Apie sorų kruopas
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Receptai:
Sorų košė (2 asmenims)
100 g sorų dribsnių, 500 ml vandens, žiupsnelis druskos, cinamono, vanilės, 100 g grietinėlės, 1 šaukštas medaus.
Dribsnius maišant supilti į verdantį vandenį. Išjungti viryklę ir palikti košę 10 min. uždengtu dangčiu, kad išbrinktų. Į košę supilti grietinėlę, druską, cinamoną ir vanilę bei pasaldinti medumi. Košė bus puresnė, jei prieš tai grietinėlę išplaksite. Skaniausia košę valgyti su šviežiais sezoniniais vaisiais ir uogomis.
Pikantiški sorų blyneliai (2 asmenims)
100 g sorų dribsnių, 200 ml pieno, ½ šaukšto medaus, ½ šaukšto jūros druskos, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai kapotų krapų, aliejaus arba sviesto kepimui.
Užvirinti pieną, nuimti nuo viryklės ir įmaišyti sorų dribsnius. Masę palikti 10 min. atvėsti. Atskirti trynius nuo baltymų, į atvėsusią masę sudėti trynius, medų ir jūros druską. Kiaušinio baltymus išplakti ir atsargiai išmaišyti sorų masėje.
Sorų blynelius apkepti iš abiejų pusių keptuvėje. Prieš apverčiant dar drėgną blynelių pusę apibarstyti krapais.
Skanu su pomidorų, šparagų salotomis, tinka prie žuvies.
„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: biodinaminiai sorų dribsniai.
Maistinė vertė (100 g) - 1530kJ/364 kcal: riebalų 3.9 g (iš jų sočiųjų 0.9 g), angliavandenių 68.8 g (iš jų cukrų 1.6 g), skaidulinių medžiagų 3.9 g, baltymų 10.6 g, druskos 0.01 g.