„Bauck Hof“ ekologiškas ruošinys vafliams ir blynams be glitimo. Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų). Turi mažai riebalų. Tinka veganams.
Iš vienos pakuotės galima iškepti 5-6 vaflius, 4-6 lietinius arba 10-12 blynelių.
Vafliams papildomai reikės: 2 kiaušinių, 75 g minkšto sviesto, 200 ml pieno, 80 g cukraus; arba (variantui be laktozės): sviestą pakeisti margarinu, o vietoj pieno naudoti sojų arba grūdinių kultūrų gėrimą.
Paruošimas: Įkaitinti vaflinę. Kiaušinius trumpai išplakti. Mišinį gerai sumaišyti su kiaušiniais, sviestu, cukrumi ir puse kiekio pieno. Maišant pilti likusį pieną ir maišyti iki vientisios masės. Ištepti riebalais vaflinę. Į vaflinės vidurį pilti 2-3 v. š. tešlos ir kepti. Iškeptus padėti ant grotelių.
Lietiniams papildomai reikės: 3 kiaušinių, 300 ml pieno; arba (veganiškam variantui): 300 ml sojų arba grūdinių kultūrų gėrimo, 200 g sojų jogurto.
Paruošimas: Pakelio turinį sumaišyti su kiaušiniais ir pienu iki vientisos masės. Dėti reikiamą kiekį tešlos į įkaitintą, riebalais pateptą keptuvę. Kepti ant vidutinės kaitros, iš abiejų pusių, kol pagels.
„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.
Jūsų jau puikiai pažįstamas prekės ženklas „Bauck Hof“ atsinaujina ir tampa „Bauck Mühle“.
„Bauck Mühle“ tai – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: ryžių miltai*, pilno grūdo ryžių miltai*, tapijokos krakmolas*, kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiaga: natrio hidrokarbonatas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: monokalio tartratas, kukurūzų krakmolas*), jūros druska.
*– iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) – 1526 kJ/360 kcal: riebalų 1.1 g (iš jų sočiųjų 0.4 g), angliavandenių 79 g (iš jų cukrų 0.1 g), skaidulinių medžiagų 2 g, baltymų 7.1 g, druskos 0.65 g.