„Pad Thai yra tikra tailandietiška klasika. Netoleruojantiems pieno produktų ar glitimo, tai turbūt geriausia, kas gali nutikti šaltą rudens dieną. Sotus, šildantis (ne tik dėl to, kad primena Tailandą) ir tikrai spalvingas patiekalas. Pagaminti galima per 15 min., todėl net ir tomis dienomis, kai niekur nespėjate, manau, atrasite laiko pasigaminti.“ – sako recepto autorė Raminta. Daugiau jos receptų čia >
Reikės (2 porcijoms):
šlakelio aliejaus kepimui
350 g tofu (prieš kepant galite valandą pamarinuoti: 2 v. š. sojų padažo, 125 ml apelsinų sulčių, 1 v. š. ryžių acto, skiltelės česnako, 1/2 a. š. šviežio tarkuoto imbiero, 1 a. š. agavų sirupo, žiupsnelio čili dribsnių)
2 skirtingų spalvų x 1/2 saldžiosios paprikos
saujos šviežių saldžiųjų žirnelių su ankštimis
čili paprikų (dėkite tiek, kiek mėgstate)
3 – 4 laiškinių svogūnų
200 ml tailandietiško padažo „EcoMil“
druskos (jeigu reikia)
125 g (pusės įpakavimo) juodųjų ryžių makaronų
Įpylę į įkaitintą keptuvę šlakelį aliejaus apskrudinkite tofu.
Į kitą įkaitintą keptuvę sudėkite saldžiąsias paprikas, žirnelius, čili paprikas. Leiskite šiek tiek suminkštėti. Sudėkite laiškinius svogūnus, pilkite padažą ir leiskite jam šiek tiek paburbuliuoti.
Virkite makaronus (užtruksite tik 4–5 min.). Išvirtus makaronus sudėkite į keptuvę, išmaišykite.
Patiekite su skrudintu tofu sūriu ir laiškiniais svogūnais.
Pastebėjimai: Galite improvizuoti, dėti kitokias daržoves. Vetoje padažo galite pilti kokosų pieną ir dėti tailandietiškų prieskonių mišinį.