Taip paruošti ryžiai tiks ir kaip garnyras, ir vieni sočiai vakarienei. Galima ruošti net iš vakarykščių po pietų likusių ryžių, nebereikės virti. Rekomenduojame gaminti iš Basmati rūšies ryžių: rudų – jei turite daugiau laiko maisto gaminimui (verda apie 45 min.), baltų – kai laiko mažai (verda apie 15 min.).
Reikės (2 porcijoms):
½ stiklinės nevirtų Basmati ryžių,
6 vidutinio dydžio pievagrybių,
2 saujelių lukštentų saulėgrąžų,
1/3 vidutinio svogūno,
aliejaus kepimui,
maltų pipirų mišinio,
druskos,
1/3 arb. š. ciberžolės.
Pirmiausia išsiverdame ryžius, į vandenį įbėrę druskos ir ciberžolės. Kai ryžiai beveik išvirę, keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, saulėgrąžas, griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų. Po kelių minučių, kai viskas apkepa, į keptuvę sudedame išvirusius ryžius ir dar porą minučių pakepiname maišydami. Štai ir viskas. Skanaus!