Reikės:
1/2 sviestinio moliūgo
1 puod. trispalvės kynvos (bolivinės balandos)
1 a. š. himalajų druskos
1 a. š. pipirų
6 šakelių arba 1 v. š. čiobrelių
Kynvą nuplikyti verdančiu vandeniu, palikti, kol atvės, bei nuplauti. Iš moliūgo išimti sėklas ir išskobti minkštimą. Išimtą moliūgo minkštimą supjaustyti ir sumaišyti su kynva, pipirais bei druska. Išskobtą moliūgą dėti į kepimo indą, į moliūgą sudėti kynvos ir moliūgo minkštimo masę. Viršų papuošti su čiobrelio šakelėmis. Moliūgą uždengti dangčiu ar folija. Dėti į įkaitintą orkaitę, kepti 180ºC temperatūroje apie 1 – 1.30 val.
Skanaus!
Receptas iš www.veganpipiras.lt