Patiekalas sotus, bet tuo pačiu ir labai lengvas, neapkraunantis skrandžio.
Reikės (2 asmenims):
200 g makaronų be glitimo,
1 nedidelio mėlynojo svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 didesnės morkos,
2 kale kopūsto lapų,
„Ecomil“ kremo (grietinėlės pakaitalo),
druskos, pipirų,
šviežių petražolių,
kario prieskonių,
lydyto sviesto Ghi arba kepimui tinkamo aliejaus.
Puode išverdame makaronus.
Keptuveje ant Ghi sviesto ar aliejaus, tinkamo kepimui, pakepiname susmulkintą mėlynąjį svogūną, skiltelę česnako, sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytus kale kopūsto lapus. Gardiname druska, pipirais.
Į lėkštę dedame kepintas daržoves, ant jų dedame išvirusius makaronus, beriame susmulkintas žviežias petražoles ir pilame „Ecomil“ kremą. Dar papildomai žiupsnelis „Lebensbaum” kario (šis prieskonis gardina kas antrą patiekalą mūsų šeimoje, nuostabus skonis), pamaišome ir skanaujame.
Pastebėjimas: padažą galima pilti ir į daržovių troškinį keptuvėje.
Už receptą dėkojame Giedrei G.