Žaliavalgiams (<42°C)
Veganams

Vynuogių kauliukų aliejus, ekologiškas

100 ml
Ištikimo kliento kortelė
11,11 €
111.10/l €
13,89 €
Rasti parduotuvėje Rasti parduotuvėje
delivery logo
Nemokamas pristatymas perkant už 35€ ar daugiau, atrinktiems terminalams.
Žalias ekologiškumo lapelis

Apie prekę

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus – švelnaus vaisinio skonio delikatesinis aliejus, skirtas gurmaniškai virtuvei. Dėl savo savito, sodraus skonio tinka troškinimui, salotų padažams ir marinatams, maistui gardinti. Tinka prie sūrio ir mėsos. Sumaišius su švelniu actu gaunamas puikus užpilas salotoms. Tai jautrus aliejus, turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, todėl netinka kaitinti. Tinka naudoti ir odos priežiūrai. Nerafinuotas, nedezodoruotas.

Vynuogių kauliukų aliejus buvo itin populiarus viduramžiais, šiais laikais išgyvena renesansą. Išspausti 1 litrui aliejaus reikai 8-12 kg vynuogių kauliukų, todėl aliejus brangus. Šis aliejus spaudžiamas iš Ispanijos ir Vokietijos vynuogynų vynuogių sėklų. Skonis gali smarkiai skirtis, priklausomai nuo naudojamos vynuogių rūšies.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.

Sertifikatas: DE-ÖKO 039, ES žemės ūkis

Kita informacija

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Vynuogių kauliukų aliejus pasižymi odą valančiomis ir regeneruojančimis savybėmis; padeda reguliuoti odos riebalų susidarymą. Puoselėja ir saugo odą. Gerai pasiskirsto ant odos ir puikiai įsigeria. Ypač rekomenduojamas riebiai, brandžiai ir pažeistai odai. Tinka paakių odos priežiūrai.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) vynuogių kauliukų aliejaus sudėtyje vyrauja polinesočiosios riebiosios rūgštys omega 6 (apie 63%), mononesočiųjų apie 23%, sočiųjų 12%, tokoferoliai, polifenoliai, lecitinas, procianidinai (bioflavonų klasė). Itin turtingas vitaminu E: alfa tokoferolio 26-39, gama-tokoferolio 10-34, alfa tokotrianolio 10-26, gama- tokotrianolio 14-34 mg/100 g. Rekomenduojama vitamino E paros norma yra 12 mg/100 g. Šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 70 mg/100g), kampesterolio ir stigmasterolio apie 10 mg/100g.

Skaitykite daugiau:
- (vokiškai) Gamintojo puslapyje

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Gamintojas

Aliejus atrodo apgaulingai paprastas produktas. Atrodo, išspaudei sėklas, riešutus ar kitus aliejingus vaisius, kokius turi, va tau ir aliejus. Apie konservantus galvoti nereikia – pats konservuojasi, ne salotos – nevysta, ne tortas – nesusmenga, ne jogurtas – per savaitę nepasensta, ne obuoliai – nesimato sumušimų. Nei garinti, nei virinti, nei konsistenciją išgavinėti, nei šaldytuve laikyti.

Bet tai apgaulingas paprastumas. Geram aliejui reikia ypač kokybiškos žaliavos. Nei apdaužyta (alyvuogės, avokadai), nei senstelėjusi (sėklos, riešutai) netinka. Ir spaudimo procesas nėra toks elementarus – taip, spaudimas mechaninis, bet reikia kontroliuoti, kad stipriai nepakiltų temperatūra, nes ji gadina aliejų. Įsivaizduokit, koks karštis susikuria spaudžiant aliejų iš kauliukų?

Puikiam aliejui išspausti šalia dviejų jau paminėtų, žaliavos ir mechanizmų, reikia trečio konponento – žmogaus, kuris mokėtų sujungti augalus ir mašinas. Būtent dėl šių priežasčių mes pasirinkome bendradarbiauti su nedidele Vokietijos ekologiško aliejaus spaudykla „Ölmühle Solling“.

„Ölmühle Solling“ yra tikras šeimos verslas. Gudrun ir Werneris Baensch ilgą laiką dirbo kitose šalyse – Pietų Amerikoje, Azijoje – mokė vietinius žmones pagaminti aukštesnės pridėtinės vertės produktą. Šie įgūdžiai labai praverčia dabartiniame versle, kai reikia pirkti žaliavas iš tų egzotiškų kraštų; ne naujiena nei augalai, nei žmonių bendravimo įpročiai. Šiemet įmonei jau 20 metų ir jos valdymas atiduotas vaikams, o patys įkūrėjai užsiima bendravimu su klientais, kokybės kontrole ir naujų produktų atradimais.

„Ölmühle Solling“ aukštos kokybės didžiulės įvairovės ekologiški šalto spaudimo (nerafinuoti) aliejai skirti ir maistui, ir kūnui. Aliejų spaudžia mažomis porcijomis, pilsto į bačkutes, jautriems aliejams (kaip linų sėmenų) likusį tūrį pripildo vandenilio dujų, kad oksidacijos procesas nevyktų. Tik gavę užsakymą iš kliento, jį išpilsto į tamsaus stiklo butelius ir tą pačią dieną išsiunčia. Seniausia Baensch’ų meilė yra kokosų aliejus, pradėjo jį gaminti dar tada, kai jis visai nebuvo „ant bangos“.

Kaip jie pasiekia savo garsiosios kokybės (kuri ne vienoje Europos šalyje laikoma standartu, pagal kurį save vertina konkurentai)? Visų pirma, perka žaliavą tik iš patikimų tiekėjų, neieškodami pigiausio. Jei pasitaiko naujas, važiuoja fiziškai pažiūrėti, ar teisingai vykdomi procesai. Antra, kiekviena žaliavos partija tikrinima laboratorijoje dėl mineralinių aliejų, plastiko ir pesticidų likučių. Mineralinio aliejaus likučiai yra tipinis ženklas netvarkingų mechanizmų, kuriuose į produktą nuteka, kad ir nedideli kiekiai mašininių tepalų. Plastiko likučiai taip pat atsiranda dėl nekokybiškų mechanizmų bei taros. Pesticidų likučiai rodo, kad augalai nebuvo auginami ir laikomi pagal ekologiškos žemdirbystės bei gamybos reikalavimus.

Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys.

Nuo 1996 metų „Ölmühle Solling“ dirba vadovaudamasi Naturland asociacijos standartais, kurie daugeliu atveju yra griežtesni, nei to reikalauja ES teisė. Naturland standartai buvo sukurti ir pradėjo veikti gerokai anksčiau, nei buvo priimtos ES direktyvos dėl ekologiško ūkininkavimo.

Prekės ženklo šalis:
Vokietija
Prekės kodas: AR07
EAN kodas: 403119218811
Vynuogių kauliukų aliejus, ekologiškas

Vynuogių kauliukų aliejus, ekologiškas

Ištikimo kliento kortelė
11,11 €
111.10/l €
13,89 €
leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui