Tirpus šveicariškas daržovių sultinys be konservantų, sintetinių kvapiklių ir dažiklių, be hidrintų riebalų. Silpnai sūdytas. Be glitimo, pieno ir mielių. Be GMO. Baltymų šaltinis. Vienas puodelis sultinio - tik 17 kalorijų. Tinka veganams.
Nors neįtikėtina, bet akivaizdu - ir tirpus sultinys gali būti sveikas bei skanus maistas (ir be abejo, patogus). Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų).
Puikus priedas sriuboms, padažams, troškiniams, ryžių ar grūdų patiekalams. Taip pat galima gerti ištirpintą karštame vandenyje.
Sultiniui: 4 arbatiniai šaukšteliai 1 litrui vandens arba vienas šaukštelis stiklinei vandens. Iš 500 g miltelių išeina 25 litrai sultinio.
Vietoje hidrintų riebalų, būdingų šios kategorijos produktams, „Marigold“ naudoja ekologišką palmių aliejų - natūraliai tirštos konsistencijos šilumai atsparų riebalą.
Hidrinti daržovių baltymai - natūralūs glutamatai, gaunami iš sojos ir kukurūzų. Tai visai kas kita nei sintetinis skonio stipriklis - natrio glutamatas. Iš daržovių gaunami glutamatai yra amino rūgštys, būdingos augalams, mėsai, pieno produktams, kurių koncentracija sultinyje atitinka normaliame maiste esančią šių baltymų koncentraciją.
„Marigold“ – Lietuvoje jau pamėgti vegetariniai sultiniai. Birūs ir kubeliais, pasirinkimas įvairiems skoniams. Be įvairiausių E, bet su skoniu ir ne per sūrūs. Galima pasirinkti be glitimo, be laktozės, be mielių, netgi su sumažintu druskos kiekiu.
Taip pat „Marigold“ gamina populiariuosiuosius neaktyvių maistinių mielių dribsnius, kuriuose gausu vertingų B grupės ir kitų vitaminų.
Sastāvdaļas: kartupeļu ciete, hidrolizēti augu olbaltumvielas (satur soju), jūras sāls, dārzeņi 15% (pastinaki, sīpoli, batātes, kartupeļi, burkāni, puravi), kukurūzas ciete, augu eļļas (saulespuķu, rapša), seleriju sēklas, pētersīļi, kurkuma, baltie pipari, ķiploki, muskatrieksta čaulas pulveris, ķimenes, muskatrieksts.
Ražots rūpnīcā, kurā ir olu, piena, sinepju un sulfītu atliekas.
Uzturvērtība (100 g sausā produkta) – 1263 kJ/300 kcal: tauki 8,5 g (no tiem piesātinātie 0,9 g), ogļhidrāti 44,0 g (no tiem cukurs 5,3 g), olbaltumvielas 10,4 g, sāls 27,44 g.