„Bauck Hof“ ekologiškas ruošinys marmuriniam keksui – kiekvienas net ir neįgudęs kepėjas gali sau išsikepti skanų pyragą be jokios sintetikos. Ir net be glitimo. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Be sintetinių dažiklių, aromatinių medžiagų ir konservantų, be balto cukraus (saldinta nerafinuotu cukranendrių cukrumi).
Klasikinis keksas su sviestu ir kiaušiniais
Paruošimas 15 min., kepimo laikas 55 min.
Papildomai reikės: 4 kiaušinių, 180 g minkšto sviesto, karšto vandens.
Paruošimas:
1) Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros, kepti be vėjelio funkcijos.
2) Didesnio pakelio turinį (pagrindinį mišinį) supilti į dubenį.
3) Įmušti 4 kiaušinius, sudėti minkštą sviestą ir įpilti 4 valg. š. karšto vandens, mikseriu išmaišyti iki vientisos masės.
4) Pusę tešlos supilti į stačiakampę (25 cm) arba apvalią (∅ 26 cm) formą.
5) Atskirame dubenėlyje sumaišyti mažojo pakelio turinį (kakavos miltelius) su 3 valg.š. karšto vandens ir gautą masę sumaišyti su likusia tešla.
6) Tamsią tešlą supilti ant šviesios, tada šakute pamaišyti spiralės forma, kad susidarytų marmurinis raštas.
7) Keksą kepti 55 min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
8) Keksą 15 min. atvėsinti ir išimti iš kepimo formos.
Pastaba: vietoje sviesto galima naudoti margariną. Galima kepti ir keksiukus.
Veganiški marmuriniai keksiukai (12-14 keksiukų)
Papildomai reikės: 100 g minkšto margarino, 150 g sojų jogurto, 4 valg. š. neutralaus skonio aliejaus, 1 arbat. š. kepimo miltelių, 6 valg. š. karšto vandens tešlai ir 3 valg. š. karšto vandens kakavai.
Paruošimas: pagrindinį mišinį gerai sumaišyti su kitais ingredientais iki vientisos masės. Į pusę tešlos įmaišyti kakavos masę. Į keksiukų formeles pakaitomis pilti šviesią ir tamsią tešlą, tada šakute suformuoti marmurinį raštą. Kepti 25-30 min. iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinti ant grotelių.
Pastaba: veganiškas paruošimo būdas nepavyks gilioje stačiakampėje arba apvalioje kepimo formoje.
„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.
Jūsų jau puikiai pažįstamas prekės ženklas „Bauck Hof“ atsinaujina ir tampa „Bauck Mühle“.
„Bauck Mühle“ tai – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Pagrindinio mišinio sudedamosios dalys: kukurūzų krakmolas*, neapdorotas cukranendrių cukrus*, ryžių miltai*, kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiaga: natrio hidrogenkarbonatas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: monokalio tartratas, kukurūzų krakmolas*), pilno grūdo sorų miltai*, jūros druska, vanilės milteliai*.
Kakavos miltelių sudėtis: kakavos milteliai*.
*– iš ekologinių ūkių.
Sudėtyje gali būti sojos pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1539 kJ/363 kcal: riebalų 0.6 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 0.3 g), angliavandenių 85 g (iš jų cukrų 40 g), skaidulinių medžiagų 3.3 g, baltymų 2.0 g, druskos 0.86 g.