Ekologiški rudi Basmati ryžiai puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui. Skanūs ir vieni: su sviestu ar aliejumi. Tinka veganams.
Paruošimas: 1 dalis ryžių ir 3 dalys vandens. Virti apie 25-30 min. ant mažos kaitros.
Basmati ryžiai tai subtilaus skonio ilgagrūdžiai ryžiai, tradiciškai auginami Himalajų priekalnėse. Išvirti jie yra birūs (ryžių birumas priklauso nuo rūšiai būdingo krakmolo).
Rudieji ryžiai labiausiai vertinami dėl maistinių savybių. Sveikatos prasme jie rekomenduojami labiau už baltuosius, ypač esant aukšto cukraus, cholesterolio, nutukimo rizikai, tačiau jie virškinami sunkiau ir verdami ilgiau nei baltieji.
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), rudi ilgagrūdžiai ryžiai turi daug mangano (0.9 mg arba 45% RMV), yra seleno (9.8 mg arba 18% RMV) šaltinis. RMV – referencinė maistinė vertė.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Sudedamosios dalys: ekologiški rudi Basmati ryžiai.
Maistinė vertė (100 g) – 1527 kJ/365 kcal: riebalų 1 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 80 g (iš jų cukrų 0.2 g), skaidulinių medžiagų 1.1 g, baltymų 6.7 g, druskos <0.01 g.