„Bauck Hof“ ekologiški pilno grūdo avižų miltai. Be glitimo, kiekviena partija tikrinama laboratorijoje. Tinka kepti sausainius, pyragus, duoną. Pyragams ir duonai suteikia drėgnumo. Rekomenduojama 20% įprastų miltų pakeisti avižų miltais. Sudėtyje yra daug skaidulinių medžiagų, baltymų šaltinis. Tinka veganams.
Receptai:
Trapūs avižiniai sausainiai
Reikės
200 g avižų miltų
100 g šalto sviesto arba margarino
70 g cukraus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio vanilės
Visus ingredientus sumaišyti ir išminkyti iki vientisos tešlos. Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant 2 cm tarpelius, ir suploti.
Kepti, priklausomai nuo sausainių storumo, 10-15 min. iš anksto iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Išėmus iš orkaitės sausainiai būna minkšti, atvėsę sutvirtėja.
Šokoladiniai avižiniai sausainiai
Į tešlą papildomai įdėti 3-4 šaukštus šokolado gabaliukų.
Riešutiniai avižiniai sausainiai
Į tešlą papildomai įdėti 50 g skaldytų lazdyno riešutų.
„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: ekologiški pilno grūdo avižų miltai.
Maistinė vertė (100 g) – 1560 kJ/370 kcal: riebalų 6.7 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 1.1 g), angliavandenių 60 g (iš jų cukrų 0.8 g), skaidulinių medžiagų 9.7 g, baltymų 13 g, druskos 0.01 g.