„VitaSnack“ ekologiškos traškios braškės – džiovintos žemoje temperatūroje nauja unikalia technologija. Skanu valgyti vienas – maistingas ir sveikas užkandis! Taip pat tinka dėti į salotas, kokteilius, jogurtą, ledus ar kitus desertus. Turi daug vitamino C ir skaidulinių medžiagų.
Ekologiški „VitaSnack“ vaisiai, uogos ir daržovės:
• Be pridėto cukraus ir druskos (sudėtyje yra tik natūralių cukrų ir druskos).
• Be dažiklių, konservantų ir kitų priedų.
• Nauja unikali džiovinimo technologija vakuume, žemoje temperatūroje. Jos esmė – išlaikyti vitaminus, mineralus, antioksidantus ir to augalo tekstūrą. Savo traškumu šiek tiek primena daržovių traškučius, šiek tiek liofilizuotus, bet skiriasi būtent unikaliu traškios tekstūros išlaikymu.
• Puikus intensyvus skonis.
• Gaminama tik iš sezoninių, ekologiškai užaugintų šviežių vaisių ir daržovių.
• Termiškai neapdorota – nekepta ir nešaldyta.
• Tinka žaliavalgiams (raw) ir veganams.
• Be glitimo.
24 g džiovintų braškių atitinka 257 g šviežio produkto (≈7 braškės).
Atsiliepimai:
- Irminos atsiliepimas: „Atidarius pakuotę, į akis pirmiausia krinta tai, kad gabalėliai yra smulkesni – patogu (vėliau sužinojau, kad ir skanu) barstyti į sausus pusryčius, košes.“
- Lieknų Bičių atsiliepimas: „Labai labai patiko (skanūs ir vieni, ir desertuose), o vaikams tai čia išvis idealus užkandis. Mūsų mažyliai, kurie pastaruoju metu itin išrankūs, su dideliu malonumu valgė ir vaisius, ir burokėlius.“
„VitaSnack“ gavo apdovanojimą už maisto pramonės inovaciją. Kuo ši inovacija ypatinga? Ši nauja technologija leidžia sudžiovinti vaisius ir daržoves išlaikant jų maistingąsias medžiagas ir malonią tekstūrą. Ir tai padaryti be šaldymo.
Ekologiški „VitaSnack“ vaisiai, uogos ir daržovės:
Sudedamosios dalys: ekologiškos braškės (sezoninės) 100%.
Maistinė vertė (100 g) – 1444 kJ/346 kcal: riebalų 4.8 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 67.2 g (iš jų cukrų 52.8 g), skaidulinių medžiagų 21.1 g, baltymų 6.7 g, druskos 0.05 g, vitamino C 176 mg (220% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam.
Vitaminas C svarbus normaliam kolageno, kuris reikalingas normaliai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, dantų bei odos funkcijai, susidarymui; padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, normalią psichologinę funkciją, imuninės sistemos veiklą, padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso. Taip pat vitaminas C padeda mažinti nuovargį, atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E, gerina geležies absorbciją.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.