Labai sotus ir maistingas patiekalas.
Reikia:
2 bulvių,
1 morkos,
griežinėlio saliero gumbo,
1/4 raudonos paprikos,
100-200 g konservuotų baravykų ar pievagrybių,
1 indelio (apie 200 ml) kokosų pieno (jei tirštas, užteks 2 didelių šaukštų),
100 g bolivinės balandos mišinio (kynvos),
1 stiklinės vandens,
prieskonių: ciberžolės, kalendros, kajeno pipirų, 1 laurų lapo,
Himalajų druskos.
Kynvos kruopas gerai perskalauti ir užmerkti iš vakaro arba, jei gaminsite vakarienei, pamerkti iš ryto. Į puodą supilti skardinę kokosų pieno, stiklinę vandens ir užvirinti. Sudėti pjaustytas bulves, salierą ir papriką, įberti druskos pagal skonį ir virti sumažinus temperatūrą, kad vos burbuliuotų apie 15 min. Suberti prieskonius, įdėti lauro lapą ir kynvą. Dar pavirti 10 min. Pabaigoje sudėti konservuotus baravykus. Išmaišyti ir dar pakaitinti 5 min. Jei sriuba gavosi per tiršta, galima įpilti virinto vandens. Supylus į dubenis, pabarstyti krapais.
Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.