URTEKRAM ekologiški balti Basmati ryžiai yra nuostabaus skonio ir aromato. Puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui, garnyrui.
Skanūs ir vieni: su sviestu ar aliejumi.
Paruošimas: 1 dalį ryžių nuplauti šaltu vandeniu, užpilti 2 dalimis vandens ir lėtai užvirti. Užvirus uždengti ir virti ant mažiausios kaitros 15 min. Nuėmus nuo kaitros leisti ryžiams dar pabrinkti 5 min.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
NL-BIO-100, Ne ES žemės ūkis.
Basmati ryžiai – tai subtilaus skonio ilgagrūdžiai ryžiai, tradiciškai auginami Himalajų priekalnėse. Išvirti jie yra birūs (ryžių birumas priklauso nuo rūšiai būdingo krakmolo).
Baltieji ryžiai gaunami nuvalius rudųjų ryžių luobeles, sėlenas ir gemalus. Baltieji ryžiai labiausiai vertinami dėl energetinės vertės, lengvo virškinimo ir gero skonio.
URTEKRAM savo veiklą pradėjo 1972 m. kaip ekologiškų prekių parduotuvė Kopenhagos centre. Po kelerių metų susidomėjimas jų produktais buvo toks didelis, kad teko ieškotis naujų didesnių patalpų, kur būtų galima pradėti vykdyti ir gamybą.
Šiandien URTEKRAM išaugo į vieną iš pirmaujančių Skandinavijos ekologiškų prekių ženklų, o savo produktus eksportuoja į daugiau nei 30 pasaulio šalių. URTEKRAM įsipareigoja tiekti kokybišką ekologišką maistą ir kitus produktus, kurie keičia vartotojų gyvenimą.
Sudedamosios dalys: ekologiški balti Basmati ryžiai.
Maistinė vertė (100 g) – 1530 kJ/360 kcal: riebalų 1.1 g (iš jų sočiųjų 0.4 g), angliavandenių 77 g (iš jų cukrų 0.3 g ), skaidulinių medžiagų 1.0 g, baltymų 9.5 g, druskos 0.01 g.