Jau 100 metų Vokietijoje gaminamas kūdikių maistas!
„Töpfer“ ekologiška pilno grūdo ryžių košė kūdikiams nuo 4 mėnesių. Be pieno. Be glitimo. Be pridėto cukraus (produkto sudėtyje yra natūralių cukrų). 7 porcijos.
Košės nereikia virti – pakanka užpilti vandeniu ar pienu. Labai paprastai paruošiama, sveika ir skani košė mažiesiems. Kol neparagauja su uogiene, šveičia ir be jos, todėl jei uogienės turite mažai, geriau net nesiūlykite.
Paruošimas nuo 4 mėn.: užvirinti 100 ml pieno ir 100 ml vandens, atvėsinti iki 50°C ir supilti į dubenėlį. Įdėti 5 v. š. (apie 25 g) košės miltelių ir gerai išmaišyti. Palikti 1 min. pastovėti, kol pasidarys reikiamos konsistencijos ir atvės iki valgymui tinkamos temperatūros (apie 37°C). Paruoštos košės nešildyti mikrobangų krosnelėje.
Nuo 6 mėn. galima ruošti su vaisiais: 2 v. š. (apie 10 g) košės miltelių išmaišyti 70 ml šviežiai užvirinto ir atvėsinto iki 50°C vandens, pridėti 100 g (6–7 v. š.) konservuotų vaisių arba vaisių tyrelės (pvz., obuolių, kriaušių, bananų) ir 1 a. š. ekologiško rapsų aliejaus.
Svarbios nuorodos: ruošdami maistą kūdikiams, tiksliai laikykitės instrukcijos, kad Jūsų kūdikis būtų aprūpintas reikiamomis maistinėmis medžiagomis. Kas kartą maistą ruoškite šviežią ir visada maitinkite šaukštu. Reguliariai prižiūrėkite dantis, ypač prieš miegą.
Visus produktus, skirtus jaunesniems kaip 6 mėn. kūdikiams, galima vartoti tik pediatrui rekomendavus.
Atidarius sunaudoti per 2–3 savaites.
Sužinokite daugiau:
- Ievos atsiliepimas: „Košę kartais reikia pagaminti labai greitai (čia tada, kai alkis užklumpa netikėtai), o kartais norisi neštis su savimi einant į miestą ar kur toliau važiuojant, tuo atvėju košės, kurios pasigamina per kelias sekundes yra tiesiog išsigelbėjimas.“
- Dominyko mamos atsiliepimas: „Ryžių košę mažylis įvertino teigiamai ir visada noriai valgydavo.“
- Filmukas apie Töpfer produktus (vokiškai)
„Töpfer“ sukurtas filmukas (vokiškai), kaip paruošti košę:
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
100 metų patirtis! Vokietijos įmonė „Töpfer“ kūdikių maistą gamina jau daugiau nei 100 metų – įmonė įkurta 1911 m. Nuo 1989 m. gamina ekologišką ES sertifikuotą maistą kūdikiams. Kompanija turi savo laboratoriją ir, kurdama savo produkcijos receptus, bendradarbiauja su mokslo bei medicinos įstaigomis. Didžiulė patirtis ir naujausios gamybos bei tyrimų technologijos daro kompaniją europiniu savo srities lyderiu.
Pietų Vokietijoje, šalia Alpių kalnų, prie Šveicarijos sienos yra viena švariausių vietų Europoje. 1926 metais „Töpfer“ perkėlė čia savo gamyklą, kad galėtų naudoti ypač švarius aplinkinių ūkių grūdus, daržoves ir karvių pieną. Šiuo metu „Töpfer“ naudoja ekologišką aplinkinių ūkių produkciją ir išimtinai tik Alpių priekalnėse besiganančių karvių pieną!
Griežta saugumo ir kokybės kontrolė:
• Vykdoma visuose etapuose – žaliavos, gamybos, pakavimo ir galutinio produkto.
• Nuosavoje laboratorijoje ir išorinėse nepriklausomose laboratorijose atliekami mikrobiologiniai, alergenų, cheminiai, fiziniai, pėdsakų, aplinkos, sensoriniai ir kiti tyrimai.
• Gamybos metu mėginiai imami kas pusvalandį, o aptikus bent mažiausius neatitikimus keliamiems reikalavimams pilnai stabdoma gamyba. Visas procesas uždaras ir sterilus.
• Kiekvienai produkcijos partijai atliekama apie 600 įvairių tyrimų!
• Iš 180 įmonės darbuotojų net 20 dirba vien tik kontrolės sistemoje.
Ekologiškumas nereiškia tiesiog „be pesticidų“. „Töpfer“ ekologišką maistą kūdikiams gamina jau nuo 1989 metų. Pieno mišiniuose ne mažiau 95% ekologiškų žaliavų. Ekologiškumas ir jo kontrolė užtikrinami visose maisto paruošimo grandinėse – nuo ekologiškų sėklų sėjai, auginimo, grūdų, miltų, aliejų iki ekologiškų pašarų karvėms.
Į pieno mišinius dedama LC-PUFA – ilgos grandinės polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad šios rūgštys labai svarbios kūdikio smegenų ir nervų sistemos formavimuisi.
„Töpfer“ – bifidogeninių probiotinių produktų kūdikių maiste pradininkas. Motinos pienu maitinamų kūdikių žarnyne susiformuoja žarnyno flora, kurioje daug bifido bakterijų, ko paprastai nebūna buteliuku maitinamų kūdikių žarnyne. „Töpfer“, siekdamas, kad košės ir pieno mišiniai būtų kuo panašesni į motinos pieną, praturtino juos probiotinėmis bakterijomis.
„Töpfer“ košes labai patogu naudoti, jų nereikia virti, galima tik užpilti vandeniu ar pienu. Visos jos be pridėto cukraus, konservantų, kvapiklių, dažiklių ir skonio stipriklių.
„Töpfer“ viską gamina vienoje gamykloje, todėl turi galimybę pilnai kontroliuoti procesus. To negali padaryti didelės įmonės, kurios turi skirtingose vietose išsimėčiusius gamybos padalinius, o juo labiau tos, kurios yra tik prekiniai ženklai ir užsako savo produkciją pas kitus gamintojus. Žinant kiek nedaug Europoje yra ekologiško kūdikių maisto gamintojų, „Töpfer“ tampa praktiškai vieninteliu Europoje, kurio visa grandinė ir saugumo kontrolė yra vienose rankose.
Kūdikių ir vaikų kosmetiką su kviečių sėlenomis gamina jau nuo 1936 metų. Šio gamintojo istorija prasidėjo nuo, rodos, paprasčiausio produkto – kviečių sėlenų voniai, kurių visai pakanka išmaudyti kūdikį vonelėje. Tačiau paaiškėjo, kad ši kompanija ne veltui pasirinko, atrodytų, paprastą kviečio grūdo dalelę.
Sėlenos pasižymi unikalia savybe natūraliai sutraukti odos nešvarumus. Ir yra lengvai nuplaunamos ar kitaip pašalinamos. Kviečių sėlenose yra:
- arabinoksilano, kuris drėkina ir stiprina odą, sulaiko joje drėgmę, apsaugo nuo laisvųjų radikalų;
- antioksidantai vitaminai E, C ir karotinoidai apsaugo nuo laisvųjų radikalų;
- ferulo rūgūtis yra fitonutrientas ir stiprus antioksidantas, apsaugantis odą.
Produktas dešimtmečiais buvo ypač gerai vertinamas akušerių ir pediatrų, o ir šiandien šis vertinimas nepakito – pakito tik prausiklio dėžutė. Sulaukus tokios sėkmės, kviečių sėlenų pagrindu „Töpfer“ sukūrė visą kosmetikos kūdikiams, vaikams ir besilaukiančioms liniją su vertingais alyvuogių, simondsijų, migdolų, baltųjų putonių ir kitokiais aliejais. Tokia kosmetika teigiamai veikia ir jautrią, sudirgintą odą.
2016 metais sukurta visiškai nauja kosmetikos linija vaikams – superberniukams ir supermergaitėms, patiems reikliausiems vartotojams, kuriems labiausia norisi išsiskirti.
Visa „Töpfer“ kosmetika yra natūrali ir ekologiška. Ant pakuotės rasite gerai atpažįstamus vienos žinomiausios pasaulyje Vokietijos sertifikuojančios institucijos BDIH natūralios kosmetikos ženklus. Taip pat bendro ES natūralios bei ekologiškos kosmetikos standarto COSMOS ženklus.
Ką konkrečiai reiškia, kad kosmetika yra sertifikuota pagal šiuos standartus?
Gamyboje nenaudojami sintetiniai dažikliai, kvapai, etoksilintos žaliavos, muilai, silikonai, parafinai, gyvūnų dalys, naftos produktai ir kt.
Tik natūralūs ar identiški natūraliems konservantai.
Žaliavos nepaveiktos radiacija.
Jokių GMO ar GMO produktų.
„Töpfer“ kosmetika, tai:
- 85 metų patirtis,
- garantija dėl natūralios bei ekologiškos kosmetikos standartų,
- maloni lietimui pakuotė, subtilus ir jaukus dizainas,
- malonūs, nespecifiniai, švelnūs kvapai,
- per ilgus metus atidirbtos formulės ir vokiška kokybės kontrolė,
- pagaminta atsižvelgiant į skirtingo amžiaus kūdikių ir vaikų plaukų savybes ir jų prausimosi savarankiškumą,
- produktai sukurti specialiai jautriai kūdikių ir vaikų odai,
- Vokietijoje „Töpfer“ kosmetika mėgstama ir suaugusiųjų.
Sudedamosios dalys: smulkios ryžių kruopos*, 30% pilno grūdo ryžių miltai*, vitaminas B1.
*– iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) – 1628 kJ/384 kcal: riebalų 1.3 g (iš jų sočiųjų 0.3 g), angliavandenių 83.5 g (iš jų cukrų 0.4 g, krakmolo 83.1 g), skaidulinių medžiagų 1.9 g, baltymų 8.6 g, druskos** 0.01 g, vitamino B1 1.6 mg, natrio 5.3 mg.
**- druskos kiekį lemia natūraliai žaliavose esantis natris.