„Lebensbaum“ ekologiška malta kava „Solea Espresso“ yra legantiško ir pikantiškai aromatingo skonio. 100% arabikos pupelės iš pietinės ir centrinės Amerikos aukštumų bei pietų Indijos kalnų. Derlius renkamas rankomis. Kavos pupelės skrudinamos lėtai, ne per aukštoje temperatūroje, taip atsiskleidžia jų stiprus, subalansuotas aromatas bei naudingos savybės. Labiausiai tinka ruošti klasikiniame espresso kavinuke. Kavos intensyvumas 3.5 (iš 5).
„Lebensbaum“ jau nuo 1933 metų specializuojasi geriausių kavos rūšių skrudinime. Lėtai ir nedideliais kiekiais 233ºC temperatūroje 16 minučių (su pašildymu) skrudinant kavos pupeles atsiskleidžia nuostabus aromatas. Tuomet kava nesudeginama, neatsiranda kancerogeninių medžiagų ir nedirginamas skrandis. Palyginimui – skrudinant įprastą kavą temperetūra siekia 500–600ºC, vidutiniškai dvi tonos kavos pupelių skrudinamos apie 40 minučių.
Gamintojai vietoje išsirenka aukščiausios kokybės žaliavą. Remiantis „Lebensbaum“ filosofija sukuriama ilgalaikė, sąžininga partnerystė ir pagrindas atsakingam elgesiui su gamta ir žmogumi.
Be dirbtinių kvapiųjų medžiagų.
Griežta kokybės kontrolė. Sąžininga partnerystė.
Gamybos procesas draugiškas klimatui.
Daugiau apie kavą, jos savybes:
- Guodos pastebėjimai. Apie kavą ir sveikatą
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Lebensbaum“ – Gyvybės medis, taip išvertus skambėtų įmonės pavadinimas. Įvaizdis atitinka turinį: gamintojas patikimas, jautrus vartotojui ir gamtai, išlaikęs tikrą ekologisto aistrą, nors verslas jau įgavęs ir svorio, ir masto. Šiandieninis įmonės savininkas Ulrich Walter 1979 metais nedideliame Šiaurės Vokietijos miestelyje atidarė ekologiškų prekių parduotuvę. Daug tokių atsidarė tokiu metu, ypač Vokietijoje, ir prekiavo tuo, ką rado rinkoje. Ponas Walteris suprato, kad to nepakanka, ir jis ėmėsi pats ieškoti, kaip gauti tokios kokybės prekių, kokių jis norėjo. Taip krautuvininkas tapo kokybiškos ekologiškos arbatos, kavos ir prieskonių verslo savininku.
Vokiečių gamintojas „Lebensbaum“ savo produktams naudoja aukščiausios rūšies 100% ekologiškas žaliavas. Jų pasiekiami rodikliai, kaip taisyklė, viršija standartinius ekologiškumo reikalavimus ir atitinka gerokai išrankesnius Demeter, Naturland ir Bioland standartus. Ekologinė ir ypač biodinaminė žemdirbystė nestimuliuoja augalo augimo cheminėmis priemonėmis. Vietoj to čia stiprinamas paties augalo gyvybingumas, skiriant dėmesį sveikam dirvožemiui, švariai aplinkai, augalų auginimui pavėsyje – t.y. ekosistemoje.
„Lebensbaum“ laikosi „grynumo“ principo: jokių aromatinių priedų, jokių skonio stipriklių, jokių maisto priedų. Vietoj to didžiausias dėmesys skiriamas natūraliems, intensyvaus skonio ingredientams, kuriuos perka tiesiogiai ten, kur jie užauginti. „Lebensbaum“ su augintojais sieja aistra ekologinei žemdirbystei ir noras tausoti supančią aplinką.
Sudedamosios dalys: 100% ekologiškos arabikos pupelės.