Ekologiškas juodasis šokoladas su kokosais „Ombar“, saldintas kokosų cukrumi. Kakavos mažiausiai 60%.Be glitimo. Be pieno produktų. Turi daug mangano. Tinka veganams.
Su veikliaisiais mikroorganizmais (Live Cultures; Lactobacillus acidophilus laktobakterijomis).
„Ombar“ šokoladams gaminti kakavos pupelės, užaugintos Ekvadore, yra apdorotos žemoje temperatūroje ir išlaikiusios naudingas medžiagas. Kokosų grietinėlė suteikia šokoladui švelnumo – skonis primena pienišką šokoladą.
Kokosų cukrus – nerafinuotas, gaminamas iš kokoso palmių žiedų nektaro, jį išgarinus kaitinant virš ugnies. Jo negalima priskirti „žaliems“ maistams dėl kaitinimo, tad „Ombar“ šokoladai nėra 100% „žali“ (apskritai, termiškai neapdorotų saldiklių, išskyrus medų, neegzistuoja).
„Ombar“ veganiški šokoladai gaminami iš geriausios Ekvadoro kakavos. Tobulo ir švelnaus skonio ekologiški, žaliavalgiški šokoladai pagaminti Jungtinėje Karalystėje.
Sudedamosios dalys: kakavos masė*, kokosų cukrus*, kokosų grietinėlė* (13%), kakavos sviestas*, maltos vanilės ankštys*, Lactobacillus acidophilus bakterijos (0.4%).
*- iš ekologinių ūkių.
Sudėtyje gali būti riešutų ir sojos pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 2390 kJ/ 577 kcal: riebalų 42 g (iš jų sočiųjų 28 g), angliavandenių 45 g (iš jų cukrų 30 g), baltymų 8.2 g, druskos 0.1 g, mangano 1.3 mg (65% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam).
Manganas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą bei normalią kaulų būklę. Jis yra svarbus jungiamojo audinio formavimuisi. Manganas padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.