Maisto papildas su geležimi ir vitaminu C skirtas padidėjusiam geležies poreikiui nėštumo ir žindymo metu. Sultys specialiai pagamintos prisitaikant prie padidėjusio jautrumo skoniams ir kvapams nėštumo metu. Labai švelnaus ir lengvo braškių skonio.
- Gerai pasisavinamas geležies (II) gliukonatas.
- Su geležies pasisavinimą skatinančiu vitaminu C.
- Lengvai virškinamas.
- Su skaniu braškių minkštimu.
Be konservantų, dažiklių, saldikių ir kvapiųjų medžiagų, be rūgštingumą reguliuojančių medžiagų ir tirštiklių. Be alkoholio. Be glitimo ir laktozės. Tinka vegetarinei mitybai.
Geležis organizme atlieka gyvybiškai svarbias užduotis: perneša organizme deguonį, stiprina imuninę sistemą ir suteikia energijos. Kadangi organizmas pats negali pasigaminti geležies, pakankamą jos kiekį reikia gauti su maistu.
Nėštumo metu geležies poreikis padvigubėja. Papildoma geležis reikalinga, nes padidėja kraujo kiekis mamos organizme, taip pat ji reikalinga vaisiui ir gimdai. Nepriklausomai nuo to, ar po gimdymo mama žindys, ar ne, nėštumo metu kasdien reikėtų gauti trečdaliu didesnį kiekį geležies. Labai svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
„Rotbäckchen Mama Geležis +“ yra maisto papildas natūralių sudedamųjų dalių pagrindu. Per dieną paskirstytos porcijos leidžia patenkinti padidėjusį geležies poreikį nėštumo (15 mg) bei žindymo (5 mg) metu, o pats produktas lengviau pasisavinamas. Nedidelis sudedamųjų dalių skaičius leidžia sumažinti alergijų riziką. Skanios vaisių sultys ir braškių minkštimas suteikia malonų ir natūralų skonį.
Skaitykite daugiau:
- Jurgitos Jurkutės atsiliepimas
- Guodos pastebėjimai. Ar galima pilnavertė mityba be maisto papildų?
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Rabenhorst“ – tikrų sulčių gamintojas iš Vokietijos, jas spausti pradėjęs daugiau nei prieš 200 metų, ekologiškas – nuo 1969 metų. Sultys spaudžiamos tik iš šviežių vaisių ir daržovių, o negaminamos iš koncentrato, kaip įprasta. Jų įvairovė didžiulė – nuo egzotiškų goji, granatų ir malpigijų (acerola) iki gerai pažįstamų spanguolių, burokėlių.
Kuo „Rabenhorst“ sultys išskirtinės?
• iš šviežių uogų, vaisių ir daržovių
• tik iš labai aukštos kokybės žaliavos
• be jokių konservantų
• be pridėto cukraus ar kitų saldiklių
• be dažiklių ar kitokių priedų
• dauguma ekologiškos
• ypač švelni pasterizacija
• bekompromisė kokybės priežiūra ir žaliava
• tik iš patikimų ūkių
• įspūdingo skonio ir aromato
Sultys tampa tokios skanios gamintojo ilgalaikių įgūdžių, kūrybiškumo ir meistriškumo dėka – renkantis vaisius bei daržoves, kuriant mišinius, parenkant tausojančius apdorojimo būdus, pilstant į butelius ir t.t.
Kompanija yra ištobulinusi unikalų pasterizacijos metodą (toks pasterizavimo įrenginys yra tik vienas pasaulyje). Sultys kaitinamos iki 80–90°C temperatūros vos 15 sekundžių, o tuomet staigiai atvėsinamos. Kadangi jos neužverda, išsaugomi vitaminai ir kitos naudingosios medžiagos. Tokia inovatyvi pasterizacija yra viena iš priežasčių, kodėl „Rabenhorst“ sultys tokios turtingos skonio ir vasaros aromato.
Šios sultys yra ne tik nepakartojamo skonio, bet ir sveikos. Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje, sultys visų pirma atsirado ne maisto prekių parduotuvėse, o vaistinėse – čia jos būdavo ir spaudžiamos, ir pardavinėjamos. Net ir dabar, kai maisto prekių parduotuvių tinklai išsiplėtę po visą šalį, tikros, grynos ir ekologiškos sultys liko vaistinių asortimente. Didžioji dalis kompanijos „Rabenhorst“ sulčių Vokietijoje parduodama būtent vaistinėse. Kai kurios iš jų, pavyzdžiui, vaikams skirta sulčių linija „Rotbäckchen“, rekomendojamos Vokietijos vaistininkų asociacijos.
Skirtingos sultys gali turėti skirtingą poveikį ir naudą organizmui, tačiau visose natūraliose sultyse, kurios pagamintos iš kokybiškų vaisių ar daržovių, gausu antioksidantų – tad jos naudingos bendrai gerai organizmo savijautai.
„Rabenhorst“ sultis gerti reikėtų kaip maistą, maždaug po pusę stiklinės per dieną, atskirai nuo valgio. Kai kurios iš sulčių yra maisto papildai, todėl turi dozavimo instrukcijas ir indelius. Kitos tinka mitybai praturtinti, kaip užkandis skubantiems ar kaip vitaminingas desertas.
Kai kas negeria sulčių dėl į jas pridėto cukraus ar natūralių sultyse esančių cukrų. „Rabenhorst“ sultyse nėra pridėto cukraus. O natūraliai esančių cukrų niekaip negalima lyginti su rafinuotu cukrumi. Juk natūraliai vaisuose ar uogose esantys cukrūs sąveikoje su skaidulomis, vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis visai kitaip veikia žmogaus organizmą. Be energijos, t.y. angliavandenių mes negalėtume gyventi. O organizmas vis tiek jų išsireikalaus.
Tinkamas kiekis kokybiškų sulčių yra puikus būdas stiprinti organizmą.
Sudedamosios dalys: baltųjų vynuogių sultys, braškių minkštimas (20%), aronijų sultys, sutirštintos vynuogių sultys, šeivamedžio sultys, gervuogių sultys, geležies(II) gliukonatas, vitaminas C (L-askorbo rūgštis).
Maistinė vertė (100 ml) – 298 kJ/70 kcal: riebalų 0.1 g (iš jų sočiųjų <0.1 g), angliavandenių 17 g (iš jų cukrų 16.7 g), skaidulinių medžiagų 0.2 g, baltymų 0.2 g, druskos <0.025 g.
Vienoje porcijoje (=30 ml) yra: geležies 5 mg (36% RMV), vitamino C 22 mg (28% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Geležis svarbi normaliai: pažinimo funkcijai, energijos apykaitai, raudonųjų raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme; normaliai imuninės sistemos veiklai. Geležis padeda mažinti nuovargį.
Vitaminas C svarbus normaliam kolageno, kuris reikalingas normaliai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, dantų bei odos funkcijai, susidarymui; padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, normalią psichologinę funkciją, imuninės sistemos veiklą, padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Taip pat vitaminas C padeda mažinti nuovargį, atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E, gerina geležies absorbciją.