Veganams
Pilno grūdo
Be glitimo
Be pridėto cukraus

Avižiniai sausi pusryčiai PROTEIN, be glitimo, ekologiški

Bauck Mühle
425 g
5,99 €
14.09/kg €
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite 0,42 € Daugiau apie lojalumo programą
Rasti parduotuvėje Rasti parduotuvėje
delivery logo
Nemokamas pristatymas perkant už 35€ ar daugiau, atrinktiems terminalams.
Žalias ekologiškumo lapelis

Apie prekę

„Bauck Hof“ ekologiški avižiniai sausi pusryčiai PROTEIN be glitimo idealiai tinka prieš ir po fizinio krūvio. Su kuo valgyti? Klasika: su pienu, augaliniu pienu arba jogurtu. Ekstra baltymai: papildomai porcijai baltymų sumaišyti su liesa varške. Ekstra gaivumas: paskaninti šviežiais sezoniniais vaisiais. Šie sausi pusryčiai yra be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų). Be konservantų ir kitų priedų. Tinka veganams.

Turi daug baltymų, skaidulinių medžiagų, kalio, vario, magnio, mangano. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą. Kalis svarbus normaliai raumenų veiklai. Magnis padeda mažinti nuovargį. Kalis, magnis ir varis padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

SPORT batonėlių receptas – į kelionę ir kaip užkandis
Puode pašildyti 150 g medaus (arba agavų ar cukrinių runkelių sirupo), 125 g sviesto (arba margarino) ir 50 ml vandens, kol išsilydys riebalai. Neužvirinti! Įmaišyti 425 g avižinių sausų pusryčių SPORT ir palikt pastovėti 5 min. Masę 2 minutes stipriai minkyti rankomis ir iškočioti 1–1.5 storio lakštą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Viršutinį popieriaus lapą nuimti ir dėti su apatiniu lapu į kepimo skardą. Masė užpildo apie 3/4 skardos. Kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Atvėsinus supjaustyti aštriu peiliu pageidaujamo dydžio batonėliais.

Sertifikatas: DE-ÖKO-007, ES/ne ES žemės ūkis

Kita informacija

„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.

Avižos (lot. Avena Sativa) yra išskirtinis energijos šaltinis su puikiu baltymų, angliavandenių ir riebalų balansu. Jose dauguma esančių riebalų – tai nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp kurių dominuoja mononesočiosios. Palyginus su kitais javais, avižos yra turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau, tyrimai rodo, kad daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.

Pagal M. Murray, J. Pizzorno ir L. Pizzorno enciklopedinį leidinį „Healing Foods“ avižos yra labai geras mangano, seleno ir fosforo, taip pat magnio, geležies, vitamino B1 ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Avižų sėlenų maistinėse skaidulose yra daug beta glukanų. Palyginus su kitais grūdais avižose yra daug riebalų (apie 20% sočiųjų ir 80% nesočiųjų riebalų rūgščių), todėl jos apkarsta greičiau nei kiti grūdai.

Kaip nurodo U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal and Fats that Kill“ (Alive Books, Kanada), vienintelis organizme esančio cholesterolio pašalinimo būdas yra per žarnyną, o tam būtina, kad maiste pakaktų skaidulų, iš kurių avižų skaidulos vienos efektyviausių (verta prisiminti, kad augalinės kilmės maistas pats cholesterolio neturi).

Kaip teigia Coulston ir Boushey, skaidulingas maistas padeda išlaikyti normalią medžiagų apykaitą, kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apetitą [žr.*]. Avižų žemas glikemijos indeksas (apie 37). Avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus (įskaitant sunkiuosius metalus), todėl plačiai naudojamos organizmui valyti.

Pagal Rebecca Wood enciklopedinį leidinį „The new whole foods encyclopedia“ dėl avižose esančio didelio kiekio riebalų jos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą. Perdirbant avižas nuimama tik išorinė luobelė, dėl to avižose išlieka daugiau maistinių medžiagų nei perdirbtuose kviečių produktuose.

Avižos yra nuo Antikos laikų žinomas ir Lietuvoje tradiciškai vartojamas maisto produktas, turintis daug mums naudingų savybių, apie kurias galima paskaityti informaciniuose bei šviečiamuosiuose internetiniuose puslapiuose, pvz.:
- Avižiniai dribsniai – ne tik pusryčiams
- Avižinės košės paslaptys
- Avižos ir kviečiai – ne tik maistas
- Apie avižų naudą
* Ed. A. M. Coulston, C.J. Boushey. Nutrition in Prevention and Treatment of Disease. Elsevier Academic Press, USA. 2008.

Skaitykite daugiau:
- Lieknų bičių atsiliepimas: „Jie labai traškūs, turi natūralaus saldumo ir tinka tiek šiam greitam desertukui, tiek tiesiog su augaliniu pienu.“
- G. Azguridienė. Apie skaidulas maiste ir paprastus lieknėjimo stebuklus

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Gamintojas

Jūsų jau puikiai pažįstamas prekės ženklas „Bauck Hof“ atsinaujina ir tampa „Bauck Mühle“.
„Bauck Mühle“ tai – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.

Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.

Prekės ženklo šalis:
Vokietija
Prekės kodas: GAR467
EAN kodas: 401563782544
Avižiniai sausi pusryčiai PROTEIN, be glitimo, ekologiški
Bauck Mühle
425 g

Avižiniai sausi pusryčiai PROTEIN, be glitimo, ekologiški

5,99 €
14.09/kg €
leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui