NORSAN yra specializuotas prekių ženklas, gaminantis tik Omega-3 riebalų rūgštis. Šis prekių ženklas didelį dėmesį skiria žaliavų kokybei, grynumui, natūralumui, efektyvumui bei sąmoningam ir tvariam vertingų gamtos išteklių naudojimui bei įmonės kultūrai, kuri vertina lojalumą, atsakomybę ir pasitikėjimą.
Žuvyje yra natūralus rūgščių kompleksas, sudarytas iš daugiau nei 50 skirtingų riebalų rūgščių. Omega-3 sudaro ne daugiau kaip apie 35%. Nors Omega-3 dozė vaidina svarbų vaidmenį mūsų racione, tačiau žmonėms naudingas visas šis natūralus riebalų rūgščių kompleksas. Koncentruojant Omega-3, visos šios riebalų rūgštys išvalomos paliekant tik EPR ir DHR. Tokiu būdu šių riebalų rūgščių koncentracija padidinama iki 90%, tačiau tai neturi nieko bendra su tuo, kas randama gamtoje, nes koncentrate keičiasi natūrali riebalų rūgščių struktūra. Visi NORSAN produktai pagaminti tik iš laukinės, tvarios žvejybos būdu, sugautos žuvies.
NORSAN produktai yra paprasti ir veiksmingi. Kiekviename gaminyje stengiamasi naudoti kuo mažiau ingredientų. O tie ingredientai, kurie įdedami, pasirenkami labai tikslingai, pavyzdžiui – alyvuogių aliejus, kaip antioksidantas, vitaminas D, natūralūs vaisių aliejai. NORSAN produktuose Omega-3 paros dozė yra didelė - 2000 mg viename arbatiniame šaukšte ar šaukštelyje. Atlikti tyrimai parodė, kad toks kiekis Omega-3 per parą reikalingas šios riebalų rūgšties deficitui sureguliuoti ir reikiamam jos kiekiui palaikyti.
80% pasaulio gyventojų negauna su maistu pakankamai Omega-3 EPR ir DHR riebalų rūgščių ir tai yra daugelio šio amžiaus ligų priežastis. Omega-3 riebalų rūgštys yra polinesočiosios riebalų rūgštys, kurių organizmas sintetinti pats negali, todėl jas turime gauti su maistu. Tam, kad organizmas būtų sveikas ir nesivystytų širdies ir kraujagyslių, autoimuninės, neurologinės ir onkologinės ligos, labai svarbus Omega-6 ir Omega -3 santykis. Jis turėtų būti bent 3:1, tačiau daugumos žmonių jis yra 15:1.
Šiais laikais labai padidėjo maisto, kuriame yra gausu Omega-6, suvartojimas. Šių riebalų rūgščių dideli kiekiai yra saulėgrąžų aliejuje, įvairiuose užkandžiuose, pyraguose, greitame maiste, kreminėse sriubose, apdorotuose mėsos produktuose. Būtent dėl šios priežasties mums taip svarbu gauti pakankamai Omega-3 riebalų rūgščių.
1. Paros Omega-3 (EPR+DHR+DHA) dozė turėtų būti ne mažiau kaip 2000 mg. Visuose NORSAN produktuose šį kiekį rasite.
2. Geriau rinktis nekoncentruotas Omega-3 riebalų rūgštis. Juose išsaugotos ir kitos, žuvyje esančios, riebalų rūgštys, kurios mums reikalingos. Be to, jie nėra chemiškai apdirbami (tai daroma koncentruojant). Visi NORSAN produktai yra nekoncentruoti.
3. Visada rekomenduojama rinktis aliejinę Omega-3 formą dėl dviejų priežasčių. Aliejinė forma lengviau ir greičiau pasisavinama, ir, be to, nesuvartojate tų medžiagų, iš kurių pagaminta kapsulė. Jos nekenksmingos, tačiau mums nereikalingos. NORSAN Omega-3 aliejus rekomenduojama integruoti į maistą (salotas, košes, padažus, sultis).