Jei moliūgas didelis - imti pusę moliūgo mažesę dalį, jei mažiukas - nupjauti viršų „kepurėlę” iki vidinės ertmės. Išimti sėklas. Jei sienos labai storos ir nelygios, truputį išskobti.
Paruošti įdarą: sutarkuoti 2 morkas ir vieną papriką, supjaustyti svogūną (galima dėti ir smulkiai supjaustytą salierą), viską pakepinti svieste su įvairiais prieskoniais. Sudėti išskabduotą susmulkintą moliūgą. Nepagailėti prieskonių (labai tinka: kmišinys daržovėms, juodieji pipirai, daug mairūno). Sudėti stiklinę išmirkytų perlinių kruopų (mirkyti apie 8 val.). Dar truputį patroškinti, 10 min. Į įdarą dar įmaišyti džiovintų pjaustytų pomidorų.
Moliūgo vidų pašlakstyti aliejumi ir patrinti druska. Tada sudėti įdarą. Uždengti folija ir dėti į orkaitę. Kepti apie valandą 200ºC
Valgyti skanu su pomidorų padažu arba sojos padažu. Kas mėgsta aštriai, siūlome dėti ir aitriosios paprikos.