Maistinės skaidulos - kas tai?
Skaidulos, skirtingai nuo tokių maistinių medžiagų kaip angliavandeniai, baltymai ir riebalai, praeina per virškinimo sistemą palyginti nesuskaidytos ir yra esminis sveiko virškinimo komponentas. Įprasti maistinių skaidulų šaltiniai yra vaisiai, daržovės, sveiki grūdai, riešutai, sėklos ir ankštiniai augalai. LIVIN asortimento skaidulų turintys produktai – puikus būdas pasidomėti ir išbandyti šias augalinės kilmės maistines medžiagas.
Kada gerti skaidulas?
Skaidulų įtraukimas į savo mitybą yra labai svarbus norint išlaikyti gerą sveikatą. Rekomenduojama vartoti maistines skaidulas su kiekvienu valgiu – taip užtikrinsi subalansuotą jų suvartojimą visos dienos eigoje. Nesvarbu, ar mėgsti užkandžiauti šviežiais vaisiais, papildyti salotas lapiniais žalumynais ar nesmulkintais grūdais, galimybių įtraukti skaidulas į savo mitybą yra išties daug. Be to, skaidulos maiste ypač pravers, jei stengiesi sureguliuoti savo svorį arba išvalyti žarnyną.
Maistinių skaidulų nauda
Skaidulų nauda yra išties plati: jos ne tik skatina reguliarų tuštinimąsi ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui, bet ir sukeldamos sotumo jausmą padeda efektyviai valdyti svorį. Be to, maistinės skaidulos atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį reguliuojant cukraus kiekį kraujyje ir mažinant cholesterolį.
Natūralios skaidulos taip pat svarbios palaikant sveiką žarnyno mikrobiotą, nes jos veikia kaip prebiotikai – gerųjų bakterijų maistas. Kai šios bakterijos virškina skaidulas, jos gamina naudingas trumpųjų grandinių riebalų rūgštis, kurios padeda sumažinti uždegimą, stiprina imunitetą ir gerina žarnyno sienelių būklę. Tinkamas skaidulų kiekis maiste gali padėti palaikyti gerą virškinimo sistemos būklę, todėl verta į savo kasdienę mitybą įtraukti daugiau skaidulinio maisto. LIVIN siūlo platų produktų su skaidulomis spektrą – išbandyk!