Ieškantiems, kaip praturtinti bei paįvairinti savo mitybą, verta atkreipti dėmesį į supermaistu tituluojamus augalų miltelius. Didele maistinių medžiagų koncentracija pasižyminčius augalus naudoti derėtų nuosaikiai, nes mitybai subalansuoti pakanka gana nedidelio jų kiekio. Tokių augalų milteliai ne tik leidžia apdairiai dozuoti supermaistą, bet ir atveria beveik neribotas galimybes praturtinti įvairiausius patiekalus.
Pietų Amerikoje augančios peruvinės pipirnės šaknys vertinamos kaip puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Sumalus tokią šaknį gaunami maca milteliai, kuriais paprasta praturtinti savo mitybos racioną. Šiuos miltelius berk į sausus pusryčius, kokteilius ar kepinius.
Kulinarijai bei įvairiems kokteiliams idealiai tinka ir japoniškos žaliosios arbatos milteliai (matcha, mačia). Maistui jie suteiks subtilaus prieskonio ir apetitą žadinančią žalią spalvą.
Augalų milteliai praplės ir mėgstamų gėrimų pasirinkimą. Ekologiški saldžiavaisio pupmedžio milteliai gali būti naudojami kaip kakavos pakaitalas. Guaranos vaisių milteliai naudojami energetiniams gėrimams ruošti, juos taip pat galima berti į patiekalus, desertus.
Pelynas garsėja ne tik savo gydomosiomis savybėmis, bet ir išskirtinai karčiu skoniu, todėl prireikus vartoti šio augalo, rinkis pelynų miltelius kapsulėse.