Pupelių įvairovė tokia didelė, kad galima visą savaitę valgyti įvairius patiekalus su skirtingų rūšių pupelėmis. Lenktasėklės pupelės, juodosios pupelės, japoninės pupuolės, neskaldytos spindulinės pupuolės – tai tik dalis plačios pupelių šeimos. Vertinantiems tradicinį švelnų pupelių skonį, derėtų spintelėje turėti lenktasėklių pupelių. Mėgstantiems atrasti naujus skonius verta išbandyti japonines ar spindulines pupuoles. Visos pupelės skiriasi savo forma, spalva bei skonio savybėmis ir tuo pačiu yra panašios savo maistine verte – turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų, mažai cukrų ir riebalų.
Atidaryti konservuotų pupelių skardinę išties yra kur kas greičiau ir paprasčiau, nei jas mirkyti ir išsivirti patiems. Vis tik, geriau pagalvojus, ne tiek jau daug pastangų reikia vakare arba išeinant į darbą pupeles užpilti šaltu vandeniu, o po mirkymo užkaisti puodą. Šviežiai virtų pupelių skonis bus nepalyginamai sodresnis. Jei vis pamirštate užmerkti pupeles, ruoškite spindulines pupuoles be luobelės, kurios verdamos nemirkytos. Beje, daugelis ekologiškų pupelių tinka ir daiginimui.