Įprasta sveikiems užkandžiams rinktis riešutus, džiovintus vaisius ar uogas, tačiau metas atrasti ir džiovintas daržoves.
Maloniai nustebins tokių daržovių sodrus skonis bei malonus traškumas. Gera žinia ir tai, kad jų maistinė vertė beveik nenusileidžia šviežioms daržovėms.
Iš sezoninių, ekologiškai užaugintų šviežių daržovių pagaminti traškučiai išlaiko vertingas maistines medžiagas. Unikali džiovinimo žemoje temperatūroje technologija leidžia išlaikyti ne tik maistinę vertę, tačiau ir daržovių tekstūrą. Traškūs džiovinti pomidorai, brokoliai, saldžiosios bulvės, burokėliai, cukinijos bei kitos daržovės ženkliai paįvairins sveikatai palankių užkandžių pasirinkimą. Traškias džiovintas daržoves skanauk kaip užkandį, o taip pat dėk į salotas, sriubas, užkandėles bei garnyrus.
Džiovintos daržovės taip pat gali būti naudojamas, kaip aromatingas prieskonis. Saulėje džiovinti pomidorai yra nepakeičiamas itališkų patiekalų priedas, kuris suteiks išskirtinio skonio padažams, sriuboms, užtepėlėms ar salotoms.