Žaliasis vištienos karis kokosų piene

Žaliasis vištienos karis kokosų piene

Žaliasis vištienos karis kokosų piene

6-8 porcijoms reikės:

  • 400 g vištienos;
  • 2 baltųjų svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 200 g žiedinių kopūstų arba brokolių;
  • 400 g kokosų pieno;
  • 2 šaukštų žaliojo kario pastos;
  • 50 g špinatų;
  • ryžių patiekimui;
  • 50 g kokosų aliejaus kepimui;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio pipirų.

1. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir pagardinkite druska bei pipirais.
2. Kepkite kokosų aliejuje keptuvėje.
3. Po 2 minučių sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite dar 2 minutes.
4. Supilkite kario pastą ir toliau maišydami kepkite, kol pasta ištirps.
5. Sudėkite žiedinius kopūstus ir kokosų pieną, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
6. Prieš patiekdami į karštą karį įmaišykite špinatų lapus.
7. Patiekite su ryžiais.

Receptas: Agate Vanuška-Andruce
Stilius: Līva Kārkle-Upeniece.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui