Veganiški padažai bulvių traškučiams

Veganiški padažai bulvių traškučiams

Veganiški padažai bulvių traškučiams

1. Anakardžių grietinėlės ir žolelių padažas

  • 75 g anakardžių riešutų;
  • 65 ml vandens;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • ½ a. š. obuolių sidro acto;
  • ½ a. š. druskos;
  • 70 g Bonsan ekologiško veganiško aioli majonezo;
  • ½ skiltelės česnako;
  • sauja smulkintų žalumynų - kalendros, krapų, svogūnų;
  • 1 a. š. citrinos sulčių.

 
1.    Prieš gamindami, anakardžių riešutus pamirkykite šiltame vandenyje bent valandą, o geriausia per naktį. 
2.    Išmirkytus anakardžių riešutus sudėkite į trintuvą, supilkite vandenį, citrinos sultis, obuolių actą, druską ir trinkite iki kreminės konsistencijos.
3.    Anakardžių grietinėlę sumaišykite su aioli majonezu, suberkite smulkintą česnaką, žalumynus ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir patiekite atšaldytą. 

2. Sūrio padažas

  • 250 g sojų kremo;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelė česnako;
  • ½ a. š. kardamono;
  • ¼ a .š. malto muskato riešuto;
  • 15 g kvietinių miltų;
  • 25 g margarino;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • ½ a. š. druskos;
  • 100 g veganiško čederio sūrio.

1.    Puode 10 minučių pavirkite sojų kremą su per pusę perpjautu svogūnu, česnako skiltele, ciberžolės milteliais ir muskato riešutu. Išvirus nukoškite tirščius.
2.    Kitame puode pakepinkite miltus su margarinu ir nuolat maišydami supilkite virtą sojų kremą. Padažą virkite maišydami apie 2 minutes, tada išjunkite ugnį ir supilkite citrinos sultis, druską ir įmaišykite tarkuotą sūrį, kol išsilydys. Jei sūris visiškai neištirpsta, padažą sutrinkite rankiniu trintuvu. 

3. Garstyčių padažas

  • 150 g Bonsan ekologiško veganiško aioli majonezo;
  • 2 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 v. š. klevų arba agavų sirupo;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos; 
  • žiupsnelis maltų pipirų.

1.    Dubenyje sumaišykite atšaldytą aioli majonezą su garstyčiomis, sirupu, citrinos sultimis ir prieskoniais.

Padažai patiekiami su Go Pure ekologiškais traškučiais.

Skanaus!

Receptas: Laura Dravniece.
Stilius: Linda Vilmansone-Virbule.
Nuotrauka: Anda Upmale.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui