1. Anakardžių grietinėlės ir žolelių padažas
1. Prieš gamindami, anakardžių riešutus pamirkykite šiltame vandenyje bent valandą, o geriausia per naktį.
2. Išmirkytus anakardžių riešutus sudėkite į trintuvą, supilkite vandenį, citrinos sultis, obuolių actą, druską ir trinkite iki kreminės konsistencijos.
3. Anakardžių grietinėlę sumaišykite su aioli majonezu, suberkite smulkintą česnaką, žalumynus ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir patiekite atšaldytą.
2. Sūrio padažas
1. Puode 10 minučių pavirkite sojų kremą su per pusę perpjautu svogūnu, česnako skiltele, ciberžolės milteliais ir muskato riešutu. Išvirus nukoškite tirščius.
2. Kitame puode pakepinkite miltus su margarinu ir nuolat maišydami supilkite virtą sojų kremą. Padažą virkite maišydami apie 2 minutes, tada išjunkite ugnį ir supilkite citrinos sultis, druską ir įmaišykite tarkuotą sūrį, kol išsilydys. Jei sūris visiškai neištirpsta, padažą sutrinkite rankiniu trintuvu.
3. Garstyčių padažas
1. Dubenyje sumaišykite atšaldytą aioli majonezą su garstyčiomis, sirupu, citrinos sultimis ir prieskoniais.
Padažai patiekiami su Go Pure ekologiškais traškučiais.
Skanaus!
Receptas: Laura Dravniece.
Stilius: Linda Vilmansone-Virbule.
Nuotrauka: Anda Upmale.