Reikės:
3 nedidelių morkų,
1 cukinijos,
1 saliero stiebo su lapeliais,
1 mažo puodelio išmirkytų ir apvirtų burnočių,
1 mažo puodelio mirkytų nekepintų grikių,
1 saujos daigintų avinžirnių,
žiupsnelio kumino, ciberžolės, kajeno pipirų,
Himalajų druskos pagal skonį.
Morkas supjaustome griežinėliais ar kubeliais, salierus taip pat. Dedame į nestipriai įkaitintą keptuvę su prieskoniais, trupučiu virinto vandens. Kaitiname ant mažos ugnies. Taip daugiau išliks vitaminų.
Iš vakaro vandenyje užmerktas burnočių sėklas išverdame taip, kad dar jaustųsi grūdėtumas. Mirkytus grikius nusunkiame ir nevirtus sudedame į keptuvę su daržovėmis. Sudedame ir nusunktus burnočius. Viską padruskiname (galima įberti dar savo mėgstamų prieskonių) ir atsargiai išmaišome. Skysčio turi būti nedaug, kad dar būtų galima troškinti apie 5 minutes. Skystis įsigers į kruopas. Tada troškinį paliekame dar apie 5-10 min. pastovėti. Sudėjus į lėkštes papuošiame avinžirnių daigeliais, krapais, petražolėmis (nebūtina). Skanaus!
Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.