Gamindama maistą vadovaujuosi principu, kad produktai būtų kuo mažiau perdirbti, kad maksimaliai išsaugoti vitaminus ir mineralus, todėl net ir kruopas bei sėklas mirkau ir daiginu, kad sužadinti jų gyvybę.
Reikia:
1 arbat. š. kokosų aliejaus,
gabalėlio saliero gumbo,
3 morkų,
1/4 raudonos paprikos,
3-4 valgomų šaukštų išmirkytos bolivinės balandos (kynvos) kruopų,
3 valg. š. sudaigintų žalių grikių,
1 stiklinės baravykų ar rudų pievagrybių (geriausia - švieži drybai, tačiau tinka ir konservuoti),
Himalajų druskos pagalskonį,
prieskonių: ciberžolės, kalendros, pipirų.
Bolivinės balandos kruopas užmerkti iš vakaro, prieš gaminimą gerai perskalauti. Grikius turėti jau 2 dienas padaigintus.
Į keptuvę įdėti kokosų aliejaus, suberti prieskonius, pjaustykle ar skustuku priskusti morkų, saliero, paprikos, užpilti virintu vandeniu, padruskinti ir apie 5 minutes patroškinti mažoje temperatūroje. Tuomet suberti likusius ingredientus ir dar 5 minutes patroškinti. Kruopos turi būti nesutižusios, šiek tiek traškios. Tai suteikia pikantiškumo.
Patiekti pabarsčius krapais ir petražolėmis. Skanaus!
Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.