TOFU tortas

TOFU tortas

TOFU tortas

(Kepimo forma 17-18cm)

PAGRINDUI:

TORTO SLUOKSNIUI

  • 250 g tofu gryno kiekio;
  • 100 ml pieno (rinkausi augalinį);
  • 20 ml citrinos sulčių;
  • 1 apelsino sulčių (arba dar bandžiau dviejų didesnių sultingų mandarinų);
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 15 g kukurūzų krakmolo;
  • 25 g rudojo cukraus.
  1. 1. Sutriname sausainius iki miltų konsistencijos, sumaišome su išlydytu ir kiek atvėsusiu sviestu, cukrumi, cinamonu.
  2. 2. Patepame kepimo formą tirpinto sviesto likučiu, klojame pagrindo masę. SVARBIAUSIA: nedaryti labai plonos apačios, bet prie pat kampų neužstorinti, nes bus sunku atgnybti.
  3. 3. Dedame kepti pagrindą į 180°C orkaitę 10 minučių.
  4. 4. Nusunkiame šiek tiek tofu, dedame į blenderį kartu su tofu, cukrų, pilame pieną, citrinos, apelsino sultis, vanilės ekstraktą ir sublendiname. Įdedame krakmolo ir dabar jau šluotele viską išmaišome.
  5. 5. Keletą min atvėsiname torto pagrindą, pilame tofu masę ir kepame 175°C orkaitėje apie 35-40min. (Pats pats viduriukas dar lengvai virpa).
  6. 6. Išjungus orkaitę palikti tortą kuriam laikui pravertom durelėm. Išimant iš formos, pirma peiliu praeikite palei šonus, kad tinkamai šonai atkibtų.
  7. 7. Ant viršaus tarkuojame apelsino žievelę ir...

SKANIAUSIA VALGYTI, kai tortas parą pastovi uždengtas šaldytuve!🤩

Receptas: tinklaraštininkės Indrės „Something about food“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui