TOFU tortas
(Kepimo forma 17-18cm)
PAGRINDUI:
TORTO SLUOKSNIUI
- 250 g tofu gryno kiekio;
- 100 ml pieno (rinkausi augalinį);
- 20 ml citrinos sulčių;
- 1 apelsino sulčių (arba dar bandžiau dviejų didesnių sultingų mandarinų);
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 15 g kukurūzų krakmolo;
- 25 g rudojo cukraus.
- 1. Sutriname sausainius iki miltų konsistencijos, sumaišome su išlydytu ir kiek atvėsusiu sviestu, cukrumi, cinamonu.
- 2. Patepame kepimo formą tirpinto sviesto likučiu, klojame pagrindo masę. SVARBIAUSIA: nedaryti labai plonos apačios, bet prie pat kampų neužstorinti, nes bus sunku atgnybti.
- 3. Dedame kepti pagrindą į 180°C orkaitę 10 minučių.
- 4. Nusunkiame šiek tiek tofu, dedame į blenderį kartu su tofu, cukrų, pilame pieną, citrinos, apelsino sultis, vanilės ekstraktą ir sublendiname. Įdedame krakmolo ir dabar jau šluotele viską išmaišome.
- 5. Keletą min atvėsiname torto pagrindą, pilame tofu masę ir kepame 175°C orkaitėje apie 35-40min. (Pats pats viduriukas dar lengvai virpa).
- 6. Išjungus orkaitę palikti tortą kuriam laikui pravertom durelėm. Išimant iš formos, pirma peiliu praeikite palei šonus, kad tinkamai šonai atkibtų.
- 7. Ant viršaus tarkuojame apelsino žievelę ir...
SKANIAUSIA VALGYTI, kai tortas parą pastovi uždengtas šaldytuve!🤩
Receptas: tinklaraštininkės Indrės „Something about food“.