10 gabalėlių
BISKVITUI:
KREMUI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite 1-2 cm kubeliais. Virkite, kol jos taps minkštos. Nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti.
2. Sumaišykite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kai masė taps panaši į miltus, perkelkite ją į dubenį ir suberkite cukrų, ryžių miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį gėrimą, obuolių tyrę, obuolių sidro actą ir klevų sirupą.
4. Kruopščiai sumaišę šlapius ingredientus, sudėkite juos į sausus ingredientus. Maišykite, kol susidarys vienalytė masė.
5. Masę padalinkite į dvi dalis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotas 22 cm/dm pyragų formeles.
6. Sausainius kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes arba tol, kol į biskvitą įsmeigus smeigtuką jis bus švarus.
7. Kol biskvitas kepa, paruoškite torto kremą. Visus kremo ingredientus sutrinkite, kol masė taps kreminė ir vientisa.
8. Kai biskvitas visiškai atvės, jį aptepkite kremu ir papuoškite kokoso drožlėmis. Tortas bus skaniausias, kai paliksite jį šaldytuve bent 3 valandas.
Skanaus!
Receptas: Ilze Prūse.
Stilius: Agatas Vanuška-Andruče.
Nuotrauka: Anetė Rudmieze.