Ryžių pusryčių batonėliai su džiovintais vaisiais ir riešutais
Apie 20 batonėlių:
- 150 g pūstų rudųjų ryžių
- 100 ml rudųjų ryžių sirupo
- 150 ml kokosų aliejaus
- 100 g riešutų sviesto
- 100 g įvairių riešutų ir sėklų (nebūtina)
- 100 g įvairių džiovintų vaisių (neprivaloma)
- 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC.
- 2. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su riešutų sviestu bei rudųjų ryžių sirupu.
- 3. Dideliame dubenyje sumaišykite pūstus ruduosius ryžius, riešutus, sėklas ir džiovintus vaisius. Supilkite skystą masę ir gerai išmaišykite.
- 4. Viską išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Naudodami virtuvinę lentą paspauskite ir iš viršaus išlyginkite masę.
- 5. Kepkite 10-15 minučių. Prieš pjaustydami ar laužydami gabalėliais, visiškai atvėsinkite.
-
- Receptas: Agate Vanuška-Andruce
- Stilius: Dagnija Vaivode
- Nuotrauka: Anete Rudmieze