Pusryčių batonėliai
8 vienetams pagaminti reikės:
- 125 g Rapunzel ekologiško žemės riešutų arba migdolų sviesto;
- 80 g Biona ekologiško ryžių sirupo;
- 60 g kokosų aliejaus;
- 50 g kokosų kremo;
- 130 g Amisa ekologiškų avižinių dribsnių;
- 50 g Rapunzel ekologiškų kokoso drožlių + saujos papuošimui;
- žiupsnelis druskos;
- 50 g Rapunzel ekologiškų riešutų (nebūtina);
- 150 g juodojo šokolado.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Ant keptuvės pakepinkite kokoso drožles ir riešutus. Puode įkaitinkite sirupą kartu su kokosų kremu, kokosų aliejumi ir žemės riešutų sviestu, bet neleiskite masei užvirti. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - avižinius dribsnius, riešutus, šiek tiek kokoso drožlių ir druskos. Kartu sudėkite puodo ir dubens turinį ir kruopščiai sumaišykite.
- 2. Masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Tada atsargiai paspauskite delnu ar kokiu kitu indeliu. įdėkite į šaldytuvą ir leiskite sustingti.
- 3. Ištirpinkite šokoladą, kurį užpilsite ant sukietėjusių batonėlių. Viską apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis.
Receptas: Anna Panna.
Stilius: Baiba Prindule-Rence.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.