6-8 porcijoms reikės:
PAGRINDUI:
UŽPILDUI:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros.
2. Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite.
3. Masę išpilkite ant maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus ir suvyniokite į vieną gabalą.
4. Iškočiokite pagrindą ir įdėkite jį į torto formą, prispausdami prie kraštų.
5. Skardą išklokite folija ir uždėkite, pavyzdžiui, džiovintų pupelių, kad tešla nepakiltų. Kepkite 30 minučių.
6. Puode sumaišykite romą, cukrų, ananasų sultis ir pakaitinkite iki kol pamatysite pirmąjį burbuliuką. Tuomet įdėkite želatiną ir gerai išmaišykite.
7. Dubenyje išplakite maskarponės kremą su kokosų pienu. Tuomet įdėkite želatiną ir gerai išmaišykite.
8. Paruoštą mišinį supilkite į iškeptą pyrago formą ir bent 5 valandas palaikykite šaldytuve.
9. Papuoškite tortą konservuotais ananasais ir kokteilinėmis vyšniomis.
Receptas: Agate Vanuška-Andruce.
Stilius: Līva Kārkle-Upeniece.
Nuotrauka: Maris Kiseliovas.